Підтримати нас

Херсонські маршрутки непідвладні карантину

Автор статті
14 червня 2020 02:46
701
Поширити:

В Україні останні дні збільшується кількість виявлених хворих на коронавірусну інфекцію. Лише за минулу добу зафіксовано 753 нових випадки. На щастя, Херсонщину оминула участь великої кількості хворих, а зі 180 осіб, які були інфіковані, 174 вже одужало.

Тому Херсонщина спокійно перейшла до другого етапу послаблення карантину і, здається, усі забули, що дотримання правил безпеки ніхто не скасовував. Особливо це стосується громадського транспорту, бо в час пік це, мабуть, найбільші скупчення людей у маленькому просторі, з якими херсонці стикаються протягом дня.

Після послаблення карантину підприємства знову запрацювали, і людям необхідно добиратися на роботу та з роботи. А обмежена кількість місць у транспорті ускладнює цей процес. Тому маршрутки переповнені, чого не має бути під час карантину.  Цю проблему мали б вирішити на рівні міста і збільшити кількість машин на маршрутах у час пік, але цього не зробили.

До цього додається недотримання таких очевидних правил безпеки як масочний режим. Водії маршруток, кондуктори та всі пасажири зобов'язані бути в масках. Але у нас це правило ігнорується: водії спокійно пускають у салон людей без масок і самі нехтують ними.

І виходить, що в час пік у переповненій маршрутці у масках лише 10% пасажирів, ще стільки ж натягують маски лише на рот, у чому взагалі немає сенсу, а інші 80% взагалі тісняться без засобів захисту. А вчора, 13 червня, у Херсоні, виявили новий випадок COVID-19 і коло контактів хворого ще не встановлено. Тобто носієм вірусу може бути будь-хто, навіть не підозрюючи про це.

Усього цього можна було б уникнути, якби в Херсоні перевіряли дотримання перевізниками карантинних правил роботи, чого, на жаль, не робиться.

Будемо сподіватися що така безпечність херсонців не призведе до нового спалаху коронавірусу, але це чітко показує ставлення людей до свого здоров'я та здоров'я оточуючих.

Нагадуємо, за інформацією МОЗ, навіть після послаблення карантину, діють наступні правила пасажирських перевезень:

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ