Підтримати нас

Херсонські дачники проти нового причалу у Гідропарку

Автор статті
16 квітня 2019 08:30
696
Поширити:

Перед засіданням виконавчого комітету Херсонської міської ради 16 квітня у холі будівлі міської ради дачники збирали підписи під зверненням до міського голови Херсона щодо нового причалу у Гідропарку.

На думку дачників та власників маломірних суден, новий, побудований за рахунок міського бюджету причал, не відповідає потребам громадян. Зокрема, він не може приймати маломірні суда, які є у розпорядженні перевізників, які завжди працювали на маршруті з Гідропарку. Також новий причал слизький, тому становить небезпеку для людей, передає ПІК.

Крім цього, люди звинувачують КП “Гарантія”, на балансі якого знаходиться новий причал, у бажанні перерозподілити на свою користь ринок дачних перевезень.

Голові іниціативної групи від дачників та власників маломірних суден Борису Романченку надали слово під час засідання виконкому.

Він повідомив, що люди просять не знищувати старий причал, який зараз збираються порізати на металобрухт. Позицію дачників підтримує й громадська рада при міському голові Херсона.

Профільний заступник міського голови Інна Трибух, пояснила, що вже дуже давно працює комісія, яка вивчає проблему.

"Комісія збиралася 4 рази, - повідомила Інна Петрівна. - За кошти міського бюджету був побудований новий причал.Він працювал у минулому році, але були заувадження від людей, що він не зручний. Його збільшили. Останнє засідання комісії було 14 лютого, ми попросили керівника КП “Гарантія” надати нам документи по цьому причалу. У п'ятницю нам надали документи. Згідно ним, причал зараз є сертифікованим, має всі документи. Тому було прийнято рішення проводити швартування суден у сертифікованого причалу. Ми не маємо право поводитись по-іншому".

Пояснення виклилкали обурення у присутніх на виконкомі дачників. Головуючий на засіданні Ігор Козаков надав доручення Інні Трибух зустрітися з дачниками, продовжити роботу комісії та знайти компромісне рішення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ