Підтримати нас

Херсонські автошколи виявилися не готовими до онлайн-змін

Автор статті
26 жовтня 2019 10:00
720
Поширити:

З 19 жовтня поточного року згідно з Постановою № 320 Кабінету Міністрів України, майбутні водії мають займатися в автошколах за сучасною та оновленою програмою.

Про основні зміни, які відбулися, журналістам «Першого регіонального» розповіла Галина Кустенко, представник Сервісного центру МВС в Херсонській області. За її словами, тепер водії можуть прослуховувати теоретичну частину не тільки в групі, але й брати індивідуальні заняття. Складати практичний іспит вони мають право в тому територіальному центрі МВС, в якому успішно складено теоретичний.

Крім того, тепер здача іспитів із знань правил дорожнього руху і навичок навчання буде проходити під відеоспостереженням. Здати іспит можна буде протягом двох років після закінчення автошколи. Раніше цей строк становив 10 років.

Щодо викладачів, як стверджує Галина Кустенко, інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття.

Представники Кабінету Міністрів України переконані, що таке нововведення покликане покращити організацію навчального процесу та запровадити моніторинг за навчанням кожного слухача. Та працівники автошкіл, дещо іншої думки. Такі зміни їх просто шокували.

В’ячеслав Котляр вже більше 20 років очолює Херсонську автошколу. В їх закладі щодня проходить навчання майже сто чоловік. Тож звітувати про кожного учня в електронну базу є фізично важко, адже програма поки що працює недосконало, тож це займає багато часу. За його словами, перед тим, як впроваджувати нові технології, держава мала б забезпечити автошколи відповідним обладнанням і досконало протестувати програму.

В’ячеслав Котляр: «Такі нововведення можуть просто призвести до того, що ми втратимо наших інструкторів в автошколах. Адже держава запровадила багато нововведень, з якими вони не згодні. Для введення електронного журналу програма має бути допрацьована, адже наразі викладачі витрачають купу зайвого часу».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ