Підтримати нас

Херсонські активісти планують об'єднатися

Автор статті
12 червня 2020 13:25
980
Поширити:

На Херсонщині створюють Платформу громадських організацій (ГО). Ініціатори - відома в області (і не тільки) організація «Громадський центр «Нова генерація».

Під час онлайн-презентації проєкту виконавча директорка ГО «Громадський центр «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна пояснила:

«Наразі є запит на зміни, які базуються на загальному незадоволенні станом справ у місті, якістю надання послуг у громаді. Паралельно з цим у Херсоні активізувалось створення неформальних ініціатив та груп, які зазвичай спираються на власні сили. Саме тому зараз важливо створити майданчик для місцевих ГО та активістів, де вони зможуть опрацьовувати питання, важливі для містян. Ми зрозуміли, що для позитивних змін сили однієї організації недостатньо, тому треба об’єднати зусилля інших ГО, бізнесу».

Проєктом передбачені публічні обговорення проблем, що турбують мешканців Херсона, відкриті лекції спікерів із інших міст, які ділитимуться успішним досвідом, воркшопи та робочі зустрічі з громадськими організаціями. Заплановані заходи допоможуть об'єднати активних громадян та створити передумови для співпраці представників третього сектору, бізнесу та місцевої влади.

У результаті роботи платформи учасники напрацюють спільне бачення проблем у громаді та можливі шляхи їх вирішення, які стануть рекомендаціями для органів місцевого самоврядування громади Херсона.

Чудовим прикладом є досвід Вінниці. Тут громадськість, бізнес та влада об’єднались для роботи над Стратегією розвитку міста.

«Коли стратегічний документ розробляється гуртом, а не чиновниками в кабінетах, це забезпечує його виконання. Стратегія не лише допомагає владі працювати ефективніше, а й дає змогу громадськості зрозуміти, чим вона може бути корисною для міста», − наголосила директорка комунального підприємства «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко.

Комунікація відбувається через хаб «Місто змістів». Ідея його створення зародилась у представників громадянського суспільства, потім її підтримала місцева влада. Сьогодні це − технічно оснащений і комфортний простір для комунікації та діалогу, який спрямований на розвиток громадянського суспільства і міста в цілому. Після піврічної роботи хабу громадські організації міста вирішили об’єднатись у мережу. Наразі до неї входять 42 ГО.

Надихнувшись досвідом Вінниці, учасники онлайн-презентації вирішили зібратися ще раз, щоб обговорити, навколо розв’язання яких проблем у Херсоні можна першочергово об’єднати зусилля.

P.S. Проєкт «Платформа громадських організацій» фінансується  Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ