Підтримати нас

Херсонська плавчиня Єлизавета Мерешко повернулась з Чемпіонату світу з медалями

Автор статті
18 вересня 2019 10:01
890
Поширити:

Дві золоті , три срібні та одна бронзова медалі – з таким результатом з чемпіонату світу з параолімпійського плавання, який проходив у Лондоні, повернулася додому херсонська плавчиня – Єлизавета Мерешко.

Першою на вокзал  прийшла одна з подруг Єлизавети  - Євгенія Бикова.

"З натхненним настроєм. Дуже боялися спізнитися. Тому що ми їх дуже чекали. Це був дуже хвилюючий місяць, Хотілося сказати тиждень, але це був місяць – поки вони готувалися, їх чекали, коли вони поїхали до Лондона – це теж було хвилююче, підтримувала вся Україна. І коли перші медалі, перші нагороди – це було теж хвилююче. Коли дивишся, а там  твої товарі, твої знайомі", - розповідає подруга Єлизавети Мерешко Євгенія Бикова.

Хвилюється перед зустріччю  зі спортсменкою  її хрещена мама – Олена Сінько.

 "Почуття не описати словами. Ліза – це Ліза. Дуже сильна дівчинка. Дцже мужня. Я дуже за неї рада. За неї і за її маму", - каже хрещена мати Єлизавети Мерешко Олена Сінько.

Ближче до прибуття потягу на пероні все більше друзів, знайомих, вихователів, шанувальників чемпіонки.

"Є таке поняття як відчуття сили духу. Вона такий боєць, який завжди спроможний. Якщо вона бачить, що щось не так вона обов’язково доб’ється і покаже – "Я це можу, а я це зроблю" і завжди отримує перемоги. Тому ми раді за неї і надіємося що на перспективу йе буде наша параолімпійська чемпіонка. Не буду заговорювати", - говорить в.о.директора Херсонського регіонального центру з фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю  "Інваспорт" Борис Кедровський.

"Впевнена в собі завдяки заняттям, самодостатня, людина, яка постійно розвивається як особистість. І як спортсменка вона дуже замотивована, любить перемагати, а для цього звичайно проводить  величезну роботу, для того щоб підготуватися до змагань", - додає директорка Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи №6 Галина Метела.

Отримавши привітання і квіти, Паралімпійська чемпіонка Єлизавета Мерешко ділиться своїми враженнями:

"Конкуренти звичайно є. Підростаюче покоління. Перед паралімпіадою це найефективніший старт. Важкий був чемпіонат. Але ми що хотіли, те зробили".

Головною натхненницею, каже Єлизавета Мерешко, для неї є її тренерка – Елла Бенедик:

"Коли Ліза виходить на старт, всі коментатори починають говорити швидше. Це я точно. І коли вона пливе дистанцію весь час оце хвилювання – "Мерешко, Мерешко, Мерешко, Мерешко". Воно звучить весь час. Тому нас приймають дуже серйозно. Вона лідер параолімпійського руху у світі серед жінок. Ми знову цього року стали кращими серед жінок в нашій параолімпійській збірній. Я була здивована кількістю учасників. Це більше 600 учасників, 77 країн. Багато країн, які ми бачили вперше, це і афро-американські країни в тому числі. Тому параолімпійський рух набирає все більших обертів", - розповідає тренерка Єлизавети Мерешко, заслужена тренерка України Елла Бенедик.

"Вона справжній лідер. Хочу сказати, зараз дуже багато молодих спортсменів з ураженнями опорно – рухового апарату, які дивлячись на неї, на те, як вона працює і тренується підтягуються під її результати і ми вже маємо і серед юнаків і серед дівчат чемпіонів України з плавання. І люди вже є кандидатами в збірну команду України", - говорить начальник управління з питань фізичної культури і спорту Херсонської ОДА Юрій Кан.

Нагадаємо, 27-річна Єлизавета Мерешко – майстриня спорту міжнародного класу, чемпіонка Європи 2014-го та 2016-го років, чемпіонка світу 2015-го року, золота та бронзова призерка Літніх Паралімпійських Ігор 2016-го року в Ріо-де-Жанейро. Того ж року Єлизавета стала лауреаткою Всеукраїнської премії "Жінка Третього тисячоліття".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ