Підтримати нас

Херсонська облрада допоможе сім'ям загинувших воїнів АТО

Автор статті
09 жовтня 2019 05:01
686
Поширити:

Комісія облради з питань соціального захисту підтримала надання допомоги родинам учасників АТО/ООС, які загинули заради Батьківщини.

8 жовтня, відбулося засідання постійної комісії Херсонської обласної ради з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці. Депутати розглянули ряд питань порядку денного та обговорили найбільш актуальні проблеми регіону в тих сферах, які охоплює діяльність комісії, передає сайт "Херсонської обласної ради".

Так, на розгляд депутатів було винесено проекти рішень «Про внесення змін до рішення ХХІІ сесії обласної ради VII скликання від 14 грудня 2018 року №1075 «Про обласний бюджет Херсонської області на 2019 рік», «Про звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2019 року» тощо.

Крім того, члени комісії розглянули звернення громадської організації «Єдина Родина Херсонщини» стосовно надання матеріальної допомоги родинам загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС. Депутати взяли до відома відповідне звернення та рекомендували Херсонській обласні державній адміністрації опрацювати можливість надання щомісячної стипендії сім’ям учасників АТО/ООС, які загинули або померли внаслідок поранень (захворювань), пов’язаних із захистом Батьківщини. Згідно з рекомендацією, такі пропозиції повинні бути враховані при розробці проєкту нової програми соціального захисту.

Члени комісії на чолі з Михайлом Романієм вкотре наголосили: підтримка учасників АТО/ООС та їхніх сімей – один із пріоритетів Херсонської обласної ради. Адже керівництво та депутати облради розуміють, що військовослужбовці жертвують своїм фізичним та психологічним здоров’ям, а іноді навіть життям заради територіальної цілісності України. Разом з тим, тисячі родин втрачають на війні своїх батьків, синів та чоловіків. Саме тому органи державної та місцевої влади та самоврядування мають докладати максимальних зусиль щодо соціального захисту даних категорій населення.

Також депутати розглянули 16 звернень щодо заходів у рамках виконання обласної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки. Крім того, члени комісії розглянули 113 звернень громадян стосовно надання матеріальної допомоги.

Відзначимо, більшість зазначених звернень стосуються виділення коштів з обласного бюджету на лікування онкозахворювань. Члени комісії звернули увагу на правильність курсу обласної ради щодо реалізації обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019 – 2023 роки. Вона може допомогти зламати сумну тенденцію: на жаль, Херсонщина є одним із лідерів України за захворюваністю на рак.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ