Підтримати нас

Херсонська єпархія УПЦ КП запрошує на урочистості 19 січня

Vgoru
Автор статті
13 січня 2017 05:04
697
Поширити:

Херсонська єпархія Української православної церкви Київського патріархату запрошує православних християх на урочистості з нагоди свята Богоявлення 19 січня 2017 року.

У день Богоявлення 19 січня 2017 року о 12.00 від храму Святої Олександри (на розі вулиці Перекопської та проспекту Ушакова) вирушає хода в бік набережної. На набережній відбудеться молебень за Україну, за звитяжне українське військо, освячення водних просторів Дніпра і, звісно ж, хрещенські купання.

Для того, щоб уникнути надзвичайних ситуацій, Державна служба з надзвичайних ситуацій встановить спеціальні палатки для перевдягання та закликає бути обережними під час купання.

Телефон для довідок:

Херсонська єпархія УПЦ Київського патріархату (0552)43-66-48, (095)424-11-43

Богоявлення (грец. Θεοφάνια), або Явлення (грец. Επιφάνια — Епіфанія) — подія під час хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан, у якій Христос об’являє себе людям як Месію і Спасителя. Святкується православними та греко-католиками 19 січня щороку. Це збігається зі святом Хрещення Господнього (18 січня), однак ці свята слід розрізняти, хоча дві події двох свят відбувалися на одному місці з тими ж самими особами. Свідчить при Хрещенні, як каже Євангеліє, сам Бог-Отець голосом із неба: «Ти єси Син мій любий, у тобі — моє уподобання» (Мр. 1. 11). Про це свідчить Святий Дух, що у вигляді голуба сходить на Нього. Про це свідчить також Іван Хреститель, вказуючи на Нього:

“Ось Агнець Божий, який світу гріх забирає. Це той, що про нього повідав я: За мною наступить муж, сущий передо мною, був бо раніш за мене. І не знав я його. Та я на те прийшов, водою хрестивши, щоб Ізраїлеві об’явлений був він. (Ів. 1:29-31)”.

В Україні, Греції і Болгарії на свято Богоявлення, або Водохреща освячують воду. Іноді освячення проводиться прямо на водоймах у спеціально пробитих ополонках, які називають «йордань», в спогад хрещення Христа в Йордані. Існує також традиція купання в цих ополонках.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ