Підтримати нас

Херсонщина - у “зеленій” зоні за показниками поширення COVID-19

Автор статті
04 серпня 2020 08:00
796
Поширити:

Минулого тижня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила кілька рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 по Україні. На Херсонщині цей рівень – зелений, що означає доволі м'які умови карантинних обмежень. 

Як повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживспілки в Херсонській області, для визначення “кольорових” зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середню кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміку зростання нових випадків інфікування.

Показники по областях будуть аналізувати щоп’ятниці. А нові зони на основі цих показників ввели вже з понеділка, 3 серпня.

Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті https://bit.ly/2DqFvd3

Отже, встановлено правила, які притаманні саме “зеленій” зоні.

  1. дозволено масові заходи за участю не більше однієї людини на 5 квадратних метрів, а відвідувачі мають дотримуватися півтораметрової соціальної дистанції;
  2. дозволено проводити кіносеанси чи культурні заходи за умови заповненості залів не більше, ніж на 50%. Також закладам культури та громадського харчування дозволено працювати після 23.00.
  3. не можна перевозити в будь-якому громадському транспорті більше людей, ніж є сидячих місць. Перевізник має забезпечити водіїв масками.

Під забороною на період карантину по всій Україні залишається:

  1. перебування в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  2. перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус (або без посвідчення про взяття на облік бездомної особи);
  3. самовільно покидати місця самоізоляції, обсервації;
  4. перетин державного кордону України іноземцями та особами без громадянства, якщо у них немає поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, виданого страховою компанією, що зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України і покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на термін перебування в Україні;
  5. перетин КПВВ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, Автономній Республіці Крим іноземцями й особами без громадянства без наявного полісу (свідоцтва, сертифіката) страхування.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ