Підтримати нас

Херсонщина розпочала роботу по ліквідації амброзії

Автор статті
13 травня 2020 03:00
683
Поширити:

Хід виконання заходів контролюватиметься Департаментом розвитку сільського господарства та зрошення ОДА разом з ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА Олександр Паливода на селекторній нараді, яка відбулася у режимі відеозв'язку під керівництвом очільника області Юрія Гусєва, зазначив, що останніми роками амброзія все більше поширюється територією нашої області.

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

«Площа засмічення складає 276 тис. га. Усі ми знаємо, що небезпечна рослина негативно впливає на здоров’я людей та є головним ворогом сільського господарства. Щоб уникнути широкого її розповсюдження, нами розроблена відповідна обласна програма на 2020 – 2023 роки», - повідомив він.

Олександр Паливода розповів, як фінансуватимуться заходи програми. Зокрема, на землях загального користування: парки, сквери, дороги, кладовища, луги, береги водойм тощо – вони здійснюватимуться за рахунок коштів місцевих бюджетів. А землі сільськогосподарського призначення та присадибні ділянки оброблятимуть за кошти землевласників та землекористувачів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ