Підтримати нас

Херсонка відсвяткувала 100-літній ювілей

Автор статті
10 квітня 2019 08:30
658
Поширити:

У вівтрок, 9 квітня, Олександрі Мефодіївні Березовській виповнилося 100 років.

Про це повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

Народилася Олександра Мефодіївна у Голій Пристані Херсонської області у родині селян. Мати та батько загинули, коли їй було менше 1 року. Виховувалася Олександра Мефодіївна в родині своєї тітки разом з трьома сестрами. У 16 років вступила до машинобудівного технікуму, після закінчення якого, разом із чоловіком – кадровим офіцером, виїхала з України.

У 1941 році чоловіка було мобілізовано на фронт, а Олександра Мефодіївна евакуювалася разом із родинами офіцерів у м.Душанбе, де до закінчення  війни працювала швачкою на взуттєвій фабриці.

Пізніше разом із чоловіком переїхала до Азербайджану, де її чоловік працював на будівництві гірничо-видобувного підприємства.

У 1951 році чоловіка було направлено до м. Херсона на будівництво Херсонського бавовняного комбінату. Олександра Мефодіївна працювала на заводі «Електромаш» інженером з контролю якості. В подальшому, до виходу на пенсію,  вона працювала економістом на заводі Напівпровідникових приборів.

Олександра Мефодіївна виховала дочку та онука.

На сьогодні у Херсоні, за інформацією управління соцполітики міськради, мешкає 11 осіб, яким виповнилося 100 та більше років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ