Підтримати нас

«Херсонелектротрансу» понизили коефіцієнт компенсації на перевезення пільговиків. На що це впливає

Автор статті
16 жовтня 2019 09:34
936
Поширити:

На засіданні міськвиконкому, 15 жовтня, його члени змінили коефіцієнт компенсації за проїзд пільговиків у електротранспорті.

До вчорашнього дня у Херсоні діяв коефіцієнт 4,15. Це означає, що на одного перевезеного платного пасажира міський бюджет мав відшкодовувати комунальному підприємству «Херсонелектротранс» проїзд як за 4,15 пільговика. Тобто, за кожні 100 зароблених гривень КП «ХЕТ» мав отримувати 415 гривень. Але, за словами директора підприємства Єгора Устінова, фактично з міського бюджету гроші виділялись за коефіцієнтом 3,25. Їх вистачало лише на оплату заробітної плати та електричної енергії.

Останніми роками питання реальної кількості співвідношення перевезених тролейбусами пільговиків відносно платних пасажирів піднімалось у міській раді неодноразово. Наприклад, сам Устінов упевнений, що кількість «безкоштовно» перевезених пасажирів значно вища за 4,15. Проте управління соціальної політики, оперуючи даними щодо кількості пільговиків Херсона у 2019 році винесло на розсуд виконкому коефіцієнт компенсації 3. Тож фактично, «Херсонелектротранс» буде отримувати менше коштів за обслуговування херсонців, тому директор КП попросив у мера Херсона передбачити на наступний рік оплату електроенергії та заробітньої плати. Міський голова запевний його, що «ніхто не дозволить зупинити роботу електротранспорту в Херсоні».

Нагадаємо, вже сьогодні міська рада підтримала укладення кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку. У рамках кредиту Херсон отримає 50 нових тролейбусів та гроші на розвиток та модернізацію відповідної інфраструктури. Також ЄБРР надасть спеціаліста для впровадження в місті електронного квитка. Саме за допомогою останнього можливо буде підрахувати кількість всіх пільговиків в Херсоні з точністю до людини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ