Підтримати нас

Карантин збільшив кількість безробітних на Херсонщині

Автор статті
03 червня 2020 09:45
986
Поширити:

На 1 червня в службі зайнятості на обліку перебуває майже 14 тис. безробітних, із них понад 4 тис. звернулися внаслідок втрати роботи через карантин.

А з початку року за допомогою до Херсонської обласної служби зайнятості звернулось 20,9 тис. безробітних, що на 11,9% більше ніж торік (18,4 тисячі).

Серед зареєстрованих найбільше херсонців працювало у сільському, лісовому та рибному господарствах, а також у сфері оптової та роздрібної торгівлі. За цей період до Центру зайнятості звернулося майже 3000 тисячі заробітчан, які повернулися з-за кордону.

Також  на Херсонщині триває реалізація програми фінансової підтримки малого та середнього бізнесу на період карантину.

“Держава виділяє кошти зі стабілізаційного фонду працюючим підприємствам, щоб вони не скорочували людей. На 1 червня допомогу  частково  безробітним сплачують 3,1 тис. працівникам” - каже директор  Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов.

Умови та покрокова інструкція з надання допомоги по частковому безробіттю розміщені на офіційному сайті Херсонського обласного центру зайнятості.

Загалом в Україні, за даними Держслужби зайнятості, з початку карантину (12 березня) і до 1 червня на облік стали  249 028 безробітних. Це майже на 80% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Але  ці цифри не показують реальної картини, бо невідомо, скільки українців втратило роботу серед тих, хто працював неофіційно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ