Підтримати нас

Капітана поліції звинувачують в хабарі та шахрайстві

Автор статті
07 грудня 2018 13:27
980
Поширити:

Капітана поліції судитимуть за «мовчання»

Капітан поліції Євгеній Коробов,  оперуповноважений Управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області, замість боротьби з корупцією вирішив сам нею занятися.  

Згідно з інформацією, обнародуваною в Єдиному реєстрі судових рішень,  Євгеній Коробов працював оперуповноваженим патрульного відділу № 1 (м. Гола Пристань) Управління захисту економіки. Виконуючи свою роботу, виявив, що депутат Чаплинської селищної ради Михайло Палян несвоєчасно подав декларацію за минулий рік, запізнився зі строками майже на місяць. Також, згідно із декларацією депутата, видно - Михайло Палян - приватний підприємець, працює таксистом.

Увечері, 18 червня, капітан поліції зустрівся з депутатом біля меморіалу «Танк» в Чаплинці, налякав його важкими наслідками за недотримання вимог ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні порушення (несвоєчасне подання декларації). Та натякнув, що не повідомить прокуратуру про виявлений факт, якщо Михайло Палян «віддячить» за мовчання трьома тисячами гривень.

Хоча насправді штраф за несвоєчасне подання декларації набагато менший - від 850 до 1700 гривень. Втім, на винному на все життя залишається «чорна пляма» корупціонера. Мабуть, тому Михайло Палян погодився на пропозицію поліціянта, але при собі мав   всього 2 тис. грн. Тож домовилися,  ще 1 тис. грн., тобто залишок «подяки», він віддасть найближчими днями.

Депутат повністю «розрахувався» з правоохоронцем вже 27 червня, це сталося біля виїзду з смт. Чаплинка в напрямку с. Каланчак.

Та у правоохоронця апетит тільки розігрався. Менш, ніж через три тижні Євгеній Коробов знову зустрівся з депутатом та взяв з нього ще 2 тисячі гривень.  Але на той час капітана вже підвищили по службі, перевели працювати в УЗЕ Головного управління Нацполіції області. Тобто, він вже не мав стосунку до перевірки декларацій, однак про це депутату теж промовчав. 

Під час отримання чергового хабара, 17 липня, співробітники обласного управління СБУ затримали капітана. Наступного дня Херсонський міський суд посадив правоохоронця під цілодобовий домашній арешт та зобов’язав носити електронний «браслет».

Тепер вже колишнього співробітника УЗЕ ГУ Нацполіції області звинувачують у шахрайстві та хабарі (ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 368 Кримінального Кодексу України). Досудове слідство закінчено, матеріали передано до суду. Справу розглядатиме суддя Херсонського міського суду Наталя Стамбула, засідання вже  призначено на 27 грудня.

Санкція ч. 1 статті 190 (шахрайство) передбачає штраф до 850 грн., або виправні роботи на строк до двох років, або до трьох років обмеження волі.

Санкція ч. 1 статті 368 (одержання хабара)  передбачає штраф від 12 750 до 25 500 грн., або до п'яти років позбавлення волі з позбавленням на три роки права займати певні посади.

А згідно з декларацією самого звинувачено, у нього нічого немає крім старої автівки, яку придбав на початку 2017 року. У дружини - нічого крім 2 гектарів в с. Павлівка Чаплинського району, які вона отримала у вересні 2016 року. У родини немає ні будинку, ні квартири, та жодних заощаджень. Тобто «виживали» за рахунок допомоги на малолітню доньку та зарплатню чоловіка. 

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Права людини і місцева демократія» за фінансової підтримки Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Національного Фонду на підтримку демократії.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ