Підтримати нас

Каховський судноплавний шлюз лихоманить

Автор статті
09 грудня 2021 17:30
1,233
Поширити:

У четвер, 9 грудня, Каховський судноплавний шлюз пів дня знову не працював через аварійну ситуацію. Хоча таку саму технічну несправність ліквідовували з 2 по 4 грудня. І після цього об'єкт відкрили для експлуатації у звичайному режимі.

Як пояснили у диспетчерській служби Херсонської ділянки водних шляхів, аварійна ситуація в обох випадках викликана позанормовою вібрацією нижніх воріт. 

Після додаткового обстеження конструкції водолазами та відповідними фахівцями роботу шлюзу 9 грудня відновили приблизно о 13 годині. 

Довідково. Каховський однокамерний судноплавний шлюз служить для подолання суднами перепаду рівнів у створі греблі Каховської ГЕС. Постійно експлуатується з 15 квітня 1958 року. Середньодобова кількість шлюзувань – 7, максимальна за добу -12, проєктна - 32. 

Цьогорічна навігація через Каховський шлюз має тривати до 31 грудня.

Вартість шлюзування для одного судна (у залежності від модуля) в каботажному плаванні - від 497 до 1112 гривень; у закордонному плаванні - від 2169 до 5457 гривень.

Споруда давно вже не справляється з навантаженням. 

Торік «Укрводшлях» визнав її технічний стан, стан конструкцій та обладнання непридатними для нормальної експлуатації, аварійними.  

У цьому році на замовлення підприємства вже зроблено капітальний ремонт водопровідних галерей та днища судноплавної камери. Виконавець - “Спецтермомонтаж-Енерго”, вартість замовлення 3,81 млн грн. 

Наразі триває ще ремонт затворів водопровідних галерей. Підрядник - “Спецтермомонтаж-Енерго”, субпідрядник ПрАТ «Укрсталь Конструкція», вартість робіт 75 млн грн. Ремонт має бути виконаний до кінця 2022 року.

Фото з сайту Mintrans

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ