Підтримати нас

Кабмін почав запровадження страхової медицини

Автор статті
30 листопада 2016 16:00
643
Поширити:

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні затвердив концепцію реформи системи охорони здоров'я, яку запропонувало профільне міністерство.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Не секрет, що система охорони здоров'я перебуває в коматозному стані. Останні спроби її реформувати - це був крок до знищення системи охорони здоров'я. Сьогодні реформа охорони здоров'я - пріоритет", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду.

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк зазначив, що прийнята концепція передбачає поетапне впровадження в Україні системи медичного страхування.

"Тому що охорона здоров'я - це не тільки про хвороби, про якість медичної послуги. Однак, на жаль, наша система на сьогоднішній день є джерелом фінансової катастрофи", - сказав він.

За словами Ковтонюка, врегулювати це питання можна тільки за допомогою запровадження страхової медицини.

"Яке є рішення з цієї проблеми? Це національна система медичного страхування, де кошти наші з вами, які ми платимо як платники податку, йдуть на послуги для кожного з нас. Наша концепція пропонує модель такої системи і поетапний шлях, як її можна в Україні впровадити ", - сказав Ковтонюк.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ