Підтримати нас

Італієць перетворив сімейний архів на бізнес

Автор статті
17 травня 2016 14:30
603
Поширити:

Італійська сім'я з 1362 року записувала все, що з нею відбувалося.

Флорентійська родина Корсіні 600 років вела архів, де її члени описували події, що з ними відбувалися. Документи зберігаються на віллі Ле Корті в Тоскані. Про це повідомляє The New York Times.

Започаткував традицію 1362 році торговець сукна Маттео ді Ніколо Корсіні. Так хотів зберегти інформацію про кожну свою угоду. Пізніше нащадки зробили те саме, створивши хроніку і зберігши для архіву все, що вони писали (щоденники, листи й рахунки).

У декількох тисячах томів сімейної хроніки зберігаються, наприклад, дані про останню волю кардинала XIV ст., записки про проблеми зі здоров'ям у торговців XVI ст., кореспонденція XIX ст.

1960 року члени сім'ї перестали записувати все, що з ними відбувається, та взялися за збереження існуючих нотаток.

Дім, де зберігається архів, розташований за півгодини від Флоренції. Звели його в XIV ст., а добудували два століття тому. Майже 100 років, з кінця XIX ст. вілла пустувала. 1992-го там оселився Дуччо Корсіні з дружиною Клотільдою. Вони відремонтували частину будівлі, перетворили підвали на ресторан, відкрили винний магазин та почали виробляти оливкову олію.

Пізніше вирішили перевезти на віллу сімейний архів, що зберігався у Флоренції. Це рішення стало частиною плану з повернення вілли до життя. Доступ до документів мав, за задумом Корсіні, привабити дослідників і туристів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ