Підтримати нас

Іспанські рибалки спіймали рибу-місяць вагою понад дві тонни. ВІДЕО

Автор статті
20 жовтня 2021 16:30
2,459
Поширити:

Риба-місяць (ще її іноді називають риба-сонце) - мабуть, одне з найбільш незвичайних створінь, які можуть зустрітися в морських глибинах. Це куляста істота може досягати гігантських розмірів і важити кілька тонн.

Риба-місяць широко розповсюджена як у Південній, так і в Північній півкулях, а в деяких азійських країнах її м'ясо вважається делікатесом. Втім, у країнах Євросоюзу існує заборона на продаж продуктів з цієї риби.

Як повідомляє видання "Час Дій", днями в Середземному морі неподалік від північно-західної частини Африки іспанські рибалки зловили просто неймовірний екземпляр риби-місяця. У ширину риба досягала 2,9 метра, у довжину - 3,2 метра. При цьому візуально монстр важив понад дві тонни.

Як з'ясувалося, зважити його не вдалося: на судні були лише ваги, розраховані на одну тонну. Рибалки, які в цих водах зазвичай ловили тунців, побоялися, що морське чудовисько просто зламає їм ваги.

До речі, риба була живою і неушкодженою. Експерт, морський біолог Енріке Остале зазначив, що риба-місяць належить до підвиду Mola alexandrini. Її доставили до берега живу і на кілька хвилин підняли з води за допомогою крана. Після всіх аналізів морський мешканець був відпущений.

Вважається, що цей екземпляр лише трохи менший за рибу-місяць, яку виловили у 1908 році неподалік від Сіднея і яку занесли до Книги рекордів Гіннеса.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ