Підтримати нас

Інтриги навколо Каховського агротехнологічного коледжу

Автор статті
03 вересня 2021 15:57
871
Поширити:

За офіційною інформацією виконуючої обов’язки очільниці Херсонського облуправління освіти Ніна Левенець, єдиним навчальним закладом у Херсонській області, який не готовий почати новий навчальний рік, виявився Каховський державний агротехнічний професійний коледж.

Приводом для такої заяви стали вимоги Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області зупинити подальшу експлуатацію будівель, приміщень та території коледжу через порушення норм пожежної безпеки.

Під час перевірки закладу інспектори виявили, цитуємо:

  •  не обладнано адміністративну будівлю, навчальний корпус, лабораторію, складські приміщення установкою автоматичної пожежної сигналізації;

  • не укомплектовано усі пожежні крани пожежними рукавами, стволами та з`єднувальними головками;

  • не оброблено дерев`яні конструкції будівель та споруд вогнезахисними сумішами;

  • не влаштовано евакуаційне освітлення в коридорах, сходових клітках на шляхах евакуації в гуртожитках;

  • не підключені до кнопки пуску в пожежних кран-комплектах та не утримуються у справному стані пожежні насоси-підвищувачі внутрішнього протипожежного водопостачання навчального корпусу та лабораторного корпусу;

  • не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій показуються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо;

  • та інші.

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Віталій Попов повністю задовольнив позов обласного ГУ ДСНС до коледжу та зупинив експлуатацію його приміщень до повного усунення порушень.

До початку нового навчального року вимоги ДСНС виконано не було, тож деякі ЗМІ навіть написали, що заклад не зміг розпочати роботу. 

А тим часом там навчається понад 400 студентів: 117 заочно, інші - на стаціонарі. Й у рейтингу,  за підсумками ЗНО-2021,  Каховський державний агротехнічний коледж посів доволі пристойне 121 місце серед 212 інших середніх освітніх закладів Херсонської області.

Втім, за словами директора Володимира Мащенка, заклад не припинив роботу, працює у штатному режимі. Бо рішення Херсонського окружного адміністративного суду не набрало чинності, його наразі оскаржують у П`ятому апеляційному адміністративному суді.

А стосовно усунення порушень, пояснив: у коледжу власних коштів на обладнання протипожежних заходів немає. Заклад фінансується з обласного бюджету й з 2018 року він звертається до депутатів обласної ради з проханням виділити кошти, але жодного разу не отримав у них підтримки. Проте отримав догану за невиконання вимог законодавства в сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.

Також, за словами Володимира Мащенка, проблема не тільки в сигналізації чи кранах. За коледжем закріплено 700 гектарів землі. І тепер народний депутат Іванов Володимир Ілліч , який “накинув оком” на ці землі, намагається таким чином, через контрольні органи, тиснути на нього та взагалі поміняти його на іншого, більш поступливого керівника закладу. А коли почалася вся ця епопея з пожежниками, педагогічний колектив коледжу направив нардепу листа з проханням допомогти усунути порушення. Однак відповіді не отримали.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ