Підтримати нас

Інтерактивна мапа МЗС: у яку країну зі щепленням від ковіду можна поїхати без проходження додаткових тестів

Автор статті
05 вересня 2021 07:00
1,960
Поширити:

На спеціальному сайті Міністерства закордонних справ України створено інтерактивну мапу*, де розміщено актуальні правила в'їзду в умовах пандемії до будь-якої країни світу.

Зокрема, там можна дізнатися, чи треба при перетину кордону щепленим людям надавати ще довідку з негативним результатом ПЛР - тесту. Та які вакцини визнаються/не визнаються іншими державами.

Так, на 2 вересня, за аналітикою Міністерства охорони здоров’я, AstraZeneca — лідер серед протиковідних вакцин, щеплення якими дає змогу подорожувати до різних країн без ПЛР-тестів, аналізів на антиген чи самоізоляції.

VisaGuide.World, AstraZeneca європейського та корейського виробництва визнана в більш як 140 країнах світу. AstraZeneca/Covishield індійського виробництва — у 60 країнах.

Щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer визнають понад 120 країн, Moderna — більш ніж 80, CoronaVac/Sіnovac приймають у майже 50 країнах.

Проте Російська Федерація не визнає жодної вакцини. При перетині її кордону треба, цитуємо: “інформувати посадових осіб, які здійснюють санітарно-карантинний контроль, про відсутність захворювання COVID-19 з наданням медичного документа (російською або англійською мовою), що підтверджує негативний результат лабораторного обстеження матеріалу на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), відібраного не раніше 3 календарних днів до прибуття на територію Російської Федерації”.

Також у МЗС України застерігають: визнання іншою державної документу про щеплення певною вакциною зовсім не означає “автоматичного права в’їзду на її територію”. Кожна країна індивідуально встановлює вимоги до перетину своїх кордонів залежно від епідеміологічної ситуації як усередині, так і в країні, з якої прямує подорожній. Ці вимоги можуть змінюватися.

Тож перевіряйте актуальні правила в'їзду на спеціальному сайті Міністерства закордонних справ — https://tripadvisor.mfa.gov.ua/  та подорожуйте безпечно!

Також на ресурсі можна зареєструватися у системі ДРУГ (проєкт Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон). Тоді у разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої зареєструвалися, система надішле актуальну інформацію в формі текстового повідомлення на номер телефона або на електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з вами або з особами, яких ви зазначили в анкеті.

*Ця інтерактивна мапа є спрощеною картографічною моделлю для зображення особливостей в’їзду в країни світу з метою допомоги громадянам України, які планують свою подорож за кордон. Ресурс розроблено за підтримки посольства Великої Британії в Україні та ПРООН в Україні.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ