Підтримати нас

Інклюзивний ляльковий театр при Гончарівці переміг на «Пікніку ідей» (фото)

Автор статті
19 вересня 2019 11:00
802
Поширити:

У Херсоні є родини, які виховують особливих дітей. Разом із ними реалізовують творчі ідеї, опановують нові навички, спілкуються та демонструють майстерність широкій аудиторії. 

Унікальним місцем їхніх зустрічей є інклюзивний ляльковий театр, що з’явився минулого року на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара. До складу театральної трупи сьогодні входять діти з розладами аутистичного спектру, діти з синдромом Дауна та їхні батьки.

З настанням навчального року учасники інклюзивного лялькового театру розпочали роботу над новою виставою, і тут виявилося, що для її реалізації не вистачає ресурсів.

У рамках святкування Дня міста, завдяки ініціативі ГО «Громадський центр «Нова генерація», пройшов «Пікнік ідей» – інноваційний захід, своєрідний краудфандинговий майданчик для молоді, де кожен бажаючий може презентувати свою ідею та отримати фінансову підтримку на її реалізацію.

Учасники інклюзивного лялькового театру вирішили ризикнути та представити містянам проект своєї нової інклюзивно-екологічної вистави. Напружена робота з підготовки презентації, виготовлення яскравих малюнків майбутніх ляльок і море хвилювання – все це передувало участі у «Пікніку ідей».

Під час заходу десять активних «ідейників» презентували глядачам десять цікавих, актуальних і крутих ідей. Учасники заходу розповідали про необхідність навчання громадян прийомам першої медичної допомоги, проведення «нетворкінгових» заходів для студентів-першокурсників,   підіймали  актуальні екологічні та соціальні питання, звертали увагу херсонців на важливість родинного читання та культурного молодіжного дозвілля тощо.

Великою несподіванкою стало те, що «ідейники» підтримали саме інклюзивний ляльковий театр, тому банк дістався цьому унікальному проекту. Особливі актори та їхні батьки дуже щасливі, що отримали визнання та нарешті можуть розпочати роботу над створенням ляльок!

Інклюзивний ляльковий театр при Гончарівці переміг на «Пікніку ідей»
Інклюзивний ляльковий театр при Гончарівці переміг на «Пікніку ідей»
Інклюзивний ляльковий театр при Гончарівці переміг на «Пікніку ідей»
Інклюзивний ляльковий театр при Гончарівці переміг на «Пікніку ідей»
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ