Підтримати нас

Ігор Колихаєв запропонував ліквідувати шкільні кухні

Автор статті
31 січня 2021 11:00
1,127
Поширити:

Херсонський міський голова Ігор Кoлихаєв пропонує створити у місті загальну міську кухню на всі навчальні та дошкільні заклади. Їжу розвозитимуть по школах і садках.

Таку ідею очільник обласного центру запропонував для обговорення в facebook:

"Поки не роблю ніяких заяв, і те, що ми зараз з вами будемо обговорювати, поки тільки думка. Моя і ваша. Не більше.

Яка ситуація зараз. У Херсоні працює 61 шкільний навчальний заклад, 59 з яких - у комунальній власності. Вони обслуговують 35 178 школярів. Всього у нас 75 садочків, в їх числі 1 державної власності і 2 приватних. Плюс до них 11 навчально-виховних комплексів та 1 приватний. Усі вони працюють для 12 153 дітей.

З 1 січня 2021 року в Україні набрали чинності нібито нові вимоги до харчування дітей. Змінити їх змінили, але скарг від батьків менше не стало: діти залишаються голодними, скаржаться на самопочуття і т.ін. Коли стали розбиратися в цій темі, чесно кажучи, волосся заворушилися. 

Діяльність переможців тендерів на їжу для малоліток просто не витримує ніякої критики. Та й відповідальність деяких керівників шкіл і садків просто злить: ну ви б своїх дітей так годували?!

З усього переліку «нововведень» з харчування мене зацікавив пункт, що дозволяє організовувати кейтеринг (виїзне обслуговування і харчування), який, звичайно, повинен відповідати всім принципам і вимогам безпеки і якості продуктів. Моя думка така: ми робимо сучасну, з усіма стандартами і «наворотами», загальну міську кухню, яка готує їжу для всіх школярів Херсона і розвозить по школах і садках. У кожної дитини буде вибір: дієтична їжа, вегетаріанська і т.д., і на обід вона отримає індивідуально упаковану порцію свіжих продуктів, що відповідає всім стандартам.

Не бачу сенсу витрачати ваші (бюджетні) гроші на переоснащення кожної окремо взятої кухні в кожному окремому закладі. Розумію,  рішення непопулярне, і знайдеться багато противників, особливо з числа тих, хто вже звик «під'їдати» на тих кухнях. Але іншого варіанту годувати наших дітей якісно поки не бачу.

"Розкажіть мені, як іде справа у ваших школах і садках, і чи підтримаєте ви мою ідею про ОДНУ повноцінну міську кухню?", - запитав Ігор Колихаєв.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ