Підтримати нас

І знову вибори, і знову Сальдо!

Автор статті
06 жовтня 2020 11:00
963
Поширити:

По правді сказати, мало хто сподівався побачити знову на передвиборчих біг-бордах «вимолоджене» комп’ютерними дизайнерами  обличчя 64-річного Володимира Сальдо.

Так, того самого Володимира Сальдо, котрий уже керував Херсоном із 2002 до 2012 року, здобувши перемогу на трьох виборах мера (2002, 2006, 2010). За цей період Сальдо, як зазначає громадський рух «Чесно», запам’ятався кількома гучними земельними скандалами і будівництвами, які руйнують архітектурні ансамблі історичної частини Херсона. Наприклад, зведення ТРЦ «Суворовський», виділення земельної ділянки під який складно протягували у міськраді. 

Запам’ятався також скандал з виділенням землі для будівництва супермаркету на місці парку «Ювілейний». У цій справі громадськість відстояла парк, але протистояння тривало близько року.

У 2012 році Володимир Сальдо став нардепом від Партії регіонів по 182 округу в Херсоні. У парламенті Сальдо отримав посаду заступника голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики. Під час перших протестів на Євромайдані Сальдо заявляв, що непідписання Угоди про асоціацію з ЄС – «крок Януковича, який викликає повагу».

У ході подальших протестів Сальдо неодноразово коментував події в Україні для російських телеканалів. 16 січня 2014 року Володимир Сальдо підтримав сумнозвісні «диктаторські» закони.  

Після виходу з Партії регіонів Сальдо приєднався у ВР до групи депутатів «Економічний розвиток». На позачергових виборах до парламенту 2014 року Володимир Сальдо програв боротьбу представникам «Батьківщини» і БПП, отримавши лише 19% голосів і третє місце в окрузі.

У партії «Наш край», яка висувала Сальдо кандидатом у мери і депутати міськради в 2015 році, зібралося чимало ексрегіоналів і людей, які входять в орбіту впливу свого лідера. Це були чинні депутати Дмитро Больбот, Ігор Грек, начальник Херсонського морського порту Сергій Ігнатенко, начальник управління молоді і спорту міськради Юрій Кліментенко, фігурант корупційного скандалу, ексголова Антонівської селищної ради Ігор Семенчев, колишня голова антимонопольного комітету Альона Ротова, політичний аутсайдер усіх мерських перегонів Владлен Гірін, його брат Геннадій та інші. Тоді в першому турі за Сальдо проголосували 14224 виборці (16,09%) і він, побачивши безперспективність подальшої участі у перегонах, зняв свою кандидатуру.

А ось іще одна сторінка з біографії Володимира Сальдо, про неї писали мало не всі ЗМІ України і зокрема, Слідство. інфо: «19 серпня поліція Домінікани арештовує Володимира Сальдо в Пунто-Кане за підозрою у викраденні бізнесмена Дениса Пащенка (24 квітня 2018 року він загинув у Херсоні від пострілів кілера)

Натомість за версією самого Сальдо, він сам був у полоні в Пащенка майже два місяці. Колишнього мера начебто катували, вимагаючи мільйони доларів»….

«Домініканська детективна історія викрила цілу низку нових фактів із життя багаторічного держслужбовця, який виявився справжнім підпільним мільйонером», пише Слідство.інфо. За роки на службі державі його родина обзавелася чималим бізнесом та тисячами квадратних метрів нерухомості, у тому числі – на березі Чорного моря…

Більша частина активів родини Сальдо по всій Україні записана на дружину. Любов Сальдо є засновницею адвокатської компанії  в Одесі, бенефіціаром торговельної компанії в  Херсоні та фірми з видобутку граніту – на Житомирщині.

У роки, поки Сальдо був мером Херсона, родина збагатіла  нерухомістю на тисячі квадратних метрів. Дві квартири і великий будинок у Херсоні. Дві квартири в Києві –  у самому центрі, на Подолі, та неподалік аеропорту Жуляни. Трикімнатна квартира в одеському ЖК Нова Аркадія.

У Криму в часи, коли Сальдо був мером Херсона, його дружина купила котедж біля моря поблизу Алушти, та  апартаменти у Ялтинському селищі Восход, у комплексі, збудованому фірмою Консоль кримського спікера-зрадника Володимира Константінова.

 А коли Сальдо став народним депутатом, у родині з'явилася ще одна трикімнатна квартира і два паркомісця в Ялті  – в елітному житловому комплексі Оренда-Плаза. Тут усе є для розкішного життя слуг народу  – від басейнів до майданчика для гелікоптера, а вартість квартир стартувала від півмільйона доларів.

Згідно з деклараціями про доходи Володимира Сальдо за ці роки збагачень, сукупний дохід його та членів сім’ї був лише близько 600 тисяч гривень на рік. Шикарні квартири та будинки – розкіш, яку родина з такими статками точно не могла собі дозволити».

Сьогодні Володимир Сальдо знову силкується стати міським головою  під гаслами «наведення в Херсоні порядку». І армія агітаторів намагається утвердити в колективній свідомості міф, що роки перебування Сальдо очільником мерії – то чи не найсприятливіші часи в історії міста. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ