Підтримати нас

“І рибку з'їсти, і у воду не лізти”. Влада Миколаєва карає підприємців, які порушують карантин

Автор статті
21 квітня 2021 13:47
868
Поширити:

Як відомо, Херсонська область вже не перший тиждень продовжує залишатися в так званій "жовтій карантинній зоні", що передбачає певні послаблення карантинних заходів, пов'язаних з боротьбою з поширенням коронавірусу COVID-19. Крім нашого регіону, в цю зону входять всього лише Закарпаття та Прикарпаття. Усі інші - в "помаранчевій" або "червоній" зонах.

Багатьох херсонців, безумовно, цікавить ситуація, яка склалася в сусідньому Миколаєві, адже цей обласний центр, як і вся область, знаходяться в "червоній" зоні. Отже, карантинні заходи там особливо жорсткі. Тим часом тісні ділові та культурні контакти двох сусідніх обласних центрів тривають.

У зв'язку з цим, зокрема, цікаво дізнатися про заходи, які застосовує влада Миколаєва щодо підприємців, які торгують на ринках. Так, Департамент внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради на своїй сторінці в Фейсбуці повідомляє, що торговці, які працюють з порушеннями карантину, компенсації за завдані збитки (а це - 8 тисяч гривень) не отримають.

"Не всі дотримуються карантинних обмежень, - повідомляють в Департаменті. - Багато хто продовжує продавати непродуктові товари, що заборонено". 

“Такі собі “хитруни”, м’яко кажучи, які наживаються за рахунок своїх законослухняних непрацюючих конкурентів, періодично виявляються перевірками. Хотіти і рибку з’їсти, і в воду не лізти – цілком природно, але в цьому випадку це не спрацює”, - зазначають у міськраді Миколаєва.

Раніше дехто з херсонських чиновників повідомляв, що миколаївці, які не можуть в рідному місті розважатися та придбати товари в торгово-розважальних центрах, значно частіше почали відвідувати Херсон, і це створює певні ризики для містян.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ