Підтримати нас

Гриби тьоті Лєни Золотухіної

Автор статті
14 листопада 2020 14:26
1,258
Поширити:

Найсмачніші мариновані гриби, які я куштувала за своє доволі довге життя, готувала моя двоюрідна тьотя Лєна.

Маринувала їх величезними партіями та щедро всіх частувала: пригощала гостей, надсилала посилками, передавала гостинці з оказією. Як не допитувалися родичі та знайомі про її секрет  – не зізнавалася. Поділилася таємницею аж тоді, коли вік дався взнаки, і вона стала  вже слабенькою, аби стояти біля плити.

А рецепт виявився дуже простим.  І цей маринад підходить для всіх видів грибів, від будь-яких лісових (звісно ж, їстівних) до магазинних печериць чи глив.

Лісові, особливо м’ясисті гриби, треба спочатку ретельно проварити, бажано у трьох водах – щоб можливі токсини вийшли. А печериці, гливи, достатньо добре промити та можна кидати в маринад сирими.

А тепер – найголовніший секрет: на 1 літр води додаємо 1 чайну ложку лимонної кислоти, 1 чайну ложку зерен кропу, 1 лавровий листок і сіль до смаку (як, наприклад, ви додаєте у суп чи борщ). І більше нічого. Саме зерна кропу дають надзвичайний смак та аромат маринаду. До речі, у кого є алергія на лимонну кислоту, то її можна замінити оцтом.

Гриби кидаємо в окріп, варимо в маринаді на повільному вогні десь хвилин 10 - 15. І все. Можна одразу фасувати по банках та закупорювати на зиму. А можна залишити у каструлі, поки охолонуть та просякнуть ароматом. І можна подавати на стіл.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ