Підтримати нас

Гроші з Фонду COVID-19 шаленими темпами “перетікають” на ремонт доріг

Автор статті
11 листопада 2020 14:00
868
Поширити:

“Велике будівництво” – масштабний проєкт, ідею якого приписують президенту Володимиру Зеленському (хоча насправді є думка, що народилася вона в “надрах” президентського Офісу). У 2020 році основний акцент було зроблено на ремонт українських доріг. Але, схоже, кошторис цих заходів значно перевищив усі можливі межі.

Більше того, як свідчать експерти, витрати “на дороги” з Фонду COVID-19 за півмісяця перевищили всі інші в 4 рази!

Так, станом на 6 листопада 2020 року через Фонд боротьби з COVID-19 загальним обсягом 66 мільярдів гривень уже витрачено 39 мільярдів гривень, або 59% виділених коштів.

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, у тому числі на будівництво та ремонт доріг державного значення використано 20,22 мільярди гривень з виділених 35 млрд грн.

Отже, за даними Мінфіну, за останні два тижні з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 4,9 млрд грн, у тому числі витрати на дороги склали 3,9 млрд грн.

Мінфін уточнює, що з початку існування Фонду на охорону здоров'я використано 6,6 млрд грн з 16,3 млрд грн передбачених коштів, або 40%.

У тому числі з передбачених 100 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ використано 42 млн грн. З 3 млрд грн на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров'я використано 709,7 млн ​​грн.

Крім того, на субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем направлено 571 млн грн.

На підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 3,2 млрд грн з передбачених 6 млрд грн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ