Підтримати нас

Громадський бюджет Херсона: голосування не за горами

Автор статті
25 вересня 2020 06:00
1,064
Поширити:

Вже незабаром херсонці зможуть обрати найкращі проєкти Громадського бюджету. 

Днями у Херсонській міській раді відбулося засідання Координаційного комітету з питань Громадського бюджету, на якому затвердили перелік проєктів, що допускаються до голосування та визначили його дату.

Учасники засідання спочатку розглянули наданий експертами, список “негативно оцінених” проєктів, їх було 13. Після обговорення 5 із них все ж отримали “позитивну” оцінку і були допущені до голосування.  Далі розглянули реєстр “позитивно оцінених” проєктів, їх усі допустили до голосування.

Тож усього херсонці зможуть обирати з 80 проєктів: 45 великих та 35 малих на суму понад 60 млн гривень.

Коли і як проходитиме голосування

Голосування розпочнеться 5 жовтня і триватиме 2 тижні, до 19 жовтня (включно).

Проголосувати можна буде як в електронному вигляді, через Е-сервіс “Громадський Проект Херсон”, де вже можна переглянути усі подані проєкти, так і в паперовому вигляді.

Великі проєкти мають набрати мінімум 500 голосів, малі - 300. Оскільки конкуренція велика, чим більше голосів набере проєкт, тим краще. Переможці визначатимуться за рейтинговою системою, бо загальне фінансування проєктів-переможців обмежене 10 мільйонами гривень.

Торік паперове голосування відбувалося в приміщенні ЦНАПу, але через пандемію коронавірусу організувати там голосування у цьому році немає можливості. Тому було запропоновано провести голосування у вестибюлі міської ради з дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів.

Презентація проєктів

Через карантинні правила, які діють на території України, автори не зможуть публічно презентувати свої проєкти.

Автори можуть записати коротке відео (до 3 хвилин), або зробити коротку презентацію.Усі вони будуть розміщені на сайті міської ради. Де саме та куди надсилати свої матеріали - повідомимо пізніше на сторінці у Фейсбуці Громадського бюджету Херсона. Тож слідкуйте!

До того ж, з 26 вересня по 4 жовтня на сторінці будуть опубліковані пости про кожен проєкт, допущений до голосування.

Якщо у вас виникли питання - пишіть у коментарях, або в особисті повідомлення сторінки.

Тож, херсонці, обирайте цікаві для себе проєкти (одна особа може проголосувати за три малі і три великі проєкти) та обов'язково беріть участь у голосуванні! 

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2020 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою "Вгору" за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ