Підтримати нас

Херсонські прокурори розповіли, хто в регіоні частіше бере хабар

Автор статті
06 серпня 2021 13:44
936
Поширити:

Цього року прокуратура Херсонської області направила до суду вже п'ять обвинувальних актів про корупційні порушення за фактами "одержання неправомірної вигоди". Простіше кажучи - п'ятьох херсонських держслужбовців звинувачують в отриманні хабаря.

Зокрема, суд розглядатиме справу державного виконавця відділу державної виконавчої служби, який отримав 97 тисяч гривень за вплив на прийняття рішення державними виконавцями про зняття арешту на майно (за ч. 3 ст. 369-2 КК України, ХОП). Ще у двох кримінальних провадженнях щодо службових осіб державної виконавчої служби області, які тримали хабарі, вживаються заходи до завершення досудового розслідування та спрямування обвинувальних актів до суду.

Крім того, як повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури, до суду спрямовано обвинувальний акт щодо начальника одного з відділів управління Державної міграційної служби України в області, який вимагав та отримав хабар - 1 тисячу доларів США. За ці гроші посадовець не тільки мав запобігти депортації з території України іноземця, який перебуває в державі незаконно, але й посприяти продовженню строку його перебування та оформленню документів, які надають право на перебування в країні.

Також Генічеською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо одного з начальників відділів управління водного господарства, який, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратив 8 електродвигунів на загальну суму 841 тисячу гривень.

Крім того, найближчим часом буде винесено вирок суду стосовно головного бухгалтера одного з приватних підприємств, яка заволоділа грошима товариства в розмірі понад 855 тисяч гривень.

Повідомлено про підозру директору одного з центрів первинної медико-санітарної допомоги, який отримав хабар в 100 тисяч гривень за вирішення питання безперешкодного доступу та можливості користування приміщенням, яке перебуває в оперативному управлінні медичного закладу.

Загалом із початку року херсонські прокурори направили до суду 44 обвинувальних акти про корупційні правопорушення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ