Підтримати нас

Херсонські гравці “розібралися” з футзальним Азербайджаном

Автор статті
20 грудня 2021 10:34
821
Поширити:

У вітчизняному "великому" футболі, як відомо, настало зимове затишшя, і команди української прем'єр-ліги вийдуть на поля знову лише наприкінці лютого наступного року. Вболівальники отримали тривалу паузу та можливість відпочити після спекотних баталій та емоцій. Але у футзалі або, як ще називають цей вид спорту, у міні футболі, зимова пора – навпаки, найгарячіший час.

У цей період, зокрема, 16 європейських збірних готуються до головного турніру останніх чотирьох років -  першості Європи з футзалу, яка відбудеться з 19 січня по 6 лютого в Нідерландах.

Серед цих команд і збірна України, керована головним тренером Олександром Косенком. У складі "синьо-жовтих" переважають гравці херсонського МФК "Продексіму", який не перший рік посідає лідируючі позиції у клубному українському міні футболі.

Відмінно проявили себе херсонці в національній збірній під час двох контрольних матчів зі збірною Азербайджану. У цих іграх українці не залишили жодних сумнівів у своїй перевазі, обігравши суперників із Кавказу спочатку з рахунком 4:0, а потім – з рахунком 5:1. З дев'яти українських голів одразу 7 - на рахунку футзалістів “Продексіму”! По два голи забили Зварич, Корсун та Шотурма, ще один м'яч надіслав у сітку азербайджанців Білоцерковець.

Команда Азербайджану не часто потрапляє на "футзальний" Олімп, але на майбутній європейській першості вона також зіграє. А ось збірна України вже традиційно вважається одним із фаворитів турніру. Щоправда, група українцям дісталася нелегка: окрім господарів нідерландців, з якими Україна відкриватиме турнір 19 січня на арені Ziggo Dome в Амстердамі, наші гравці мають зіграти непрості поєдинки з Сербією та чинним чемпіоном - Португалією.

Зазначимо, що чемпіонати Європи з футзалу проводяться з 1996 року, і майбутній турнір буде вже дванадцятим. Сім разів чемпіоном ставала Іспанія, двічі золото отримували футзалісти Італії, по одній перемозі на рахунку Росії та Португалії. Турнір проводиться раз на два роки, але у 2020 році він був скасований через пандемію коронавірусу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ