Підтримати нас

Херсонські чиновники демонструють туристам ... мисливський ріжок

Автор статті
26 березня 2021 15:00
1,147
Поширити:

"Коли я гадав, що досяг дна, знизу постукали". В останні роки в наших українських реаліях ця крилата фраза з "Непричесаних думок" Станіслава Єжи Лєца однозначно входить до п'ятірки найбільш затребуваних. І прикро, що актуальність її з незавидною регулярністю підтверджують у Херсонській обласній держадміністрації.

Читачі напевно ще не встигли витерти піт після "прожектів" типу "служби щастя", "Нового Сінгапуру", "Нового Лас-Вегаса" та інших чиновницьких пустощів, коли мешканці "білого дому" знову пригощають їх "привабливими" перспективами.

У цьому випадку  йдеться про горезвісну "туристичну привабливість" Херсонщини, в яку раз у раз закликають вливати мільярди. Цього разу можновладці запропонували увазі інвесторів і туристів зовсім свіжу родзинку: вони радять освоювати наші краї полчищам мисливців з інших регіонів і країн.

Про це оповідає барвистий та пафосний відеоролик, розміщений 23 березня на сайті ХОДА. Починається він з того, що Херсонщина, виявляється, здавна славилася своїми мисливськими угіддями і користувалася популярністю серед мисливців. Далі ми переносимося в сучасність, в якій лісостеп прасує масивний позашляховик з трьома мажорного вигляду молодцями всередині, у яких в руках вогнепальні довгостволи.

Молодики зупиняються на галявинці, виходять з машини; один з них намагається вполювати якогось звіра, який промайнув у кущах (нам не показали досить чітко, що за тварина там пробігла). На жаль (або навпаки - до удачі звіра), постріл виявився неточним. Але не біда, кажуть у ролику: навіть якщо ви повернулися без здобичі, вас втішить чудова краса херсонської природи і підтримка друзів.

Посил цього відеотвору - мовляв, туристи всіх регіонів і країн, об'єднуйтеся і поспішайте до нас на полювання!

Усі ці камлання звучать на тлі екологічної ситуації, яка безупинно погіршується  в регіоні. У регіоні, де щорічно дорогоцінні рукотворні ліси за "милістю" чорних дроворубів позбавляються цілих кварталів сосни. У регіоні, де в будь-яку пору року майже кожен день на величезних площах вигорають унікальні дніпровські плавні. В області, де тисячами гинуть червонокнижні птахи та інша звірина. Там, де не “забугорні”, а наші, доморощені мисливці настільки "прорідили" поголів'я місцевої фауни, що замість пурхаючих птахів і стрибаючих звірів навколо лише повзають членистоногі та гадюки.

Погодьтеся, при таких розкладах не зрозуміло, що і думати про задуми та ідеї представників нашої влади: чи то вони настільки наївні, що абсолютно не в курсі того, що відбувається в природному середовищі, чи то, навпаки, цинічні до такої міри, що готові мало не  відкрито продовжити благополучно його нищити.

P.S. У ролику мисливець, що зробив постріл, недбалим жестом скидає гільзу на ґрунт. Тим часом гільза містить вкрай шкідливі метали: мідь, свинець і цинк. І, якщо згадати, що таких мисливців у нас - десятки, якщо не сотні, то можна уявити, якою кількістю такого мисливського "добра" усіяні наші землі. 

Метал з гільз потрапляє до ґрунту, там ці частинки підхоплюють ґрунтові води, які несуть свій вміст до криниць з питною водою. Що відбувається далі - спробуйте здогадатися самі.

P.P.S. За чотири дні ролик подивилися 33 рази. Треба думати, це яскрава ілюстрація того ажіотажу, на який, вочевидь, сподівалися чиновники.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ