Підтримати нас

Херсонські “Ангели пам’яті”. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
Автор статті
18 лютого 2022 17:00
2,583
Поширити:

У п’ятницю, 18 лютого, дерева біля херсонської алеї Героїв незалежної України прикрасили паперовими янголами. Так містяни приєдналися до світової тихої акції “Ангели пам’яті”, вшанували загиблих за Україну в різні часи, спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою.

Вперше акція “Ангели пам’яті” пройшла у столиці України у 2014 році за ініціативи, зокрема, Анжеліки Рудницької - співачки, громадської діячки та телеведучої. Згодом рух поширився по всіх регіонах країни, а завдяки соціальним мережам став світовим.

Згадують загиблих героїв без гучних гасел та лозунгів - лише молитвами, запаленими свічками та паперовими ангелами. І кожного року до акції приєднуються все більше і більше людей. Ініціативу підтримують дитячі садки й школярі,- виготовляючи паперових янголів. Долучаються студенти й викладачі вищих навчальних закладів. Вшановують загиблих героїв у військових частинах, бібліотеках та музеях.

До мешканців країни долучилися українські громади та амбасади за кордоном з понад п’ятнадцяти країн світу: у США, Австралії, Австрії, Болгарії, Бразилії, Великобританії, Греції, Канаді, Латвії, Норвегії, ОАЕ, ПАР, Польщі, Угорщині, Португалії, Туреччині, Фінляндії, Хорватії, Швейцарії ...

Акція триватиме до 20 лютого

Приєднатися можна й в інший засіб: зробіть селфі на фоні паперових янголів та діліться у соцмережах з хеш-тегами #ангелипамяті #територіяа #революціягідності.

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ