Підтримати нас

Херсонська СБУ запобігла налагодженню каналу збуту метамфетаміну до країн Європи

Автор статті
02 листопада 2021 11:30
910
Поширити:

Метамфетамін – похідна від амфетаміну речовина, яка є психостимулятором з високим потенціалом до формування залежності у людей. Відповідно, її відносять до небезпечних наркотичних речовин.

Хай там як, метамфетамін (або скорочено "мет") користується великою "популярністю" у наркозалежних, а його підпільне виробництво приносить наркоторговцям десятки мільйонів доларів.

Останнім часом обіг метамфетаміну значно активізувався і на Херсонщині. Чергову лабораторію виявили днями співробітники Головного управління СБУ в Херсонській області.

Як повідомляє пресслужба відомства, співробітники правоохоронних органів встановили особу наркоторговця, який планував реалізовувати товар у європейські країни. Також з’ясувалося, що цей громадянин раніше вже відбував покарання за подібні злочини на території Російської Федерації. Під час відсидки на наркоторговця вийшов співробітник ФСБ, який, як стверджують у СБУ, контролював його навіть після повернення в Україну.

“Вже перебуваючи на Херсонщині, зловмисник знайшов спільників як в Європі, так і в Україні. Йому “вдалося”, як він думав, відправити першу пробну партію до поштового відділення одного з прикордонних населених пунктів Одеської області для подальшого переміщення через державний кордон України. Проте, правоохоронці викрили наркоторговця”, - інформують в СБУ.

Зараз вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру за ч.1 ст. 14 (готування до злочину), ч.1 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ч.1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання чи інші дії, що виконуються з метою збуту та збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу.

Також перевіряється інформація щодо причетності цього громадянина до співпраці з силовими відомствами РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ