Підтримати нас

Херсонська поліція відкрила дві статті за фактом падіння флагштоку

Автор статті
21 серпня 2021 08:00
919
Поширити:

Вчора, 20 серпня, вся Україна слідкувала за подіями, які були пов'язані з падінням у Херсоні “найбільшого флагштоку” для прапора держави.

Цей ексцес, як виявилось, не залишився осторонь уваги Нацполіції Херсонщини.

Як повідомляє відділ комунікацій цієї установи, зараз відкрито одразу два провадження по кримінальним справам стосовно приголомшливого падіння флагштоку біля обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.

Як повідомляють у поліції, відкрите кримінальне провадження за статтею 272 Кримінального кодексу України “Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою” та ст.367 ККУ “Службова недбалість”. Досудове розслідування здійснює слідче управління обласного главку поліції.

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, попередньою причиною падіння флагштоку, висота якого складає понад 50 метрів, є розірвання одного з утримуючих тросів.

Поліція також повідомляє, що в ході моніторингу херсонських груп у соціальних мережах встановлено, що флагштоком був пошкоджений автомобіль, який на час огляду місця події там був відсутній.

У рамках розслідування, як інформують у поліції, слідчі будуть дізнаватися про питання дотримання техніки безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, а також питання технічної справності та надійності самої конструкції флагштоку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ