Підтримати нас

Херсонська міськрада не вгамовується. “Нарада транспортників” вирішила підвищити тарифи на проїзд вже з 25 серпня

Автор статті
20 серпня 2021 09:22
1,036
Поширити:

Херсонці ще не встигли відійти від шоку після раптової новини про підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті.

При цьому рішення виконкому міськради, яке такий хід затвердило, вже оскаржується в суді. Ми повідомляли, що відомі херсонські громадські діячі прогнозують скасування скандального рішення в суді.

Проте, схоже, в міськраді ані доводів експертів, ані цілком прогнозованого вердикту суду, ані збурень городян до уваги не беруть.

Уже вчора, 19 серпня, наступного дня після засідання виконкому, в будівлі міськради відбулася так звана "нарада транспортників", яку вів заступник міського голови Юрій Стельмашенко. На цьому заході були присутні нaчaльниця упpaвління тpaнcпоpтної, доpожньої інфpacтpуктуpи тa зв’язку Мapинa Віpкун, диpектоpи комунальних підпpиємcтв “Хеpcонелектpотpaнc” Ігоp Житченко тa “ХКТC” Cеpгій Киcлих, керівники приватних підпpиємcтв-перевізників.

Раніше повідомлялося: проїзд хочуть підвищити з 1 вересня. Але учасники наради вирішили, що треба б це зробити ще раніше і повідомили: нові ціни повинні бути впроваджені на громадському транспорті вже з 25 серпня. Судячи зі всього, в міськраді це розцінюють як щедрий подарунок на ювілей Незалежності України.

Перевізникам потрібен час для друку квитків, проїзних, приведення до ладу документів та інших оpгaнізaційних питань, - між тим, повідомляють у міськраді.

Отже, "транспортники" “порішали”, що з середи, 25 серпня, проїзд у тролейбусах коштуватиме 5 гривень, в автобусах "середньої та великої пасажиромісткості" - 8 гривень, а в автобусах "малої пасажиромісткості" - 6 гривень.

При цьому на засіданні так і не пояснили, що  мають на увазі під цими термінами і хто  вирішуватиме, яка саме у автобуса "пасажиромісткість".

Точно так само не з'ясовано питання про "шкільний вік" пасажирів, яким з 1 вересня до 30 червня дозволили їздити за 4 гривні (це стосується і тролейбусних, і автобусних поїздок).

На закінчення заходу Мaринa Віpкун наголосила, мовляв, “попереду святкові дні, тож перевізники мають подбати про охайність тpaнcпopтних засобів і безперебійний рух у вечірній час”. Хоча кожному громадянину “при памяті” зрозуміло, що ці умови повинні виконуватися на постійній основі, безвідносно того, чи святкові дні, чи звичайні будні.

Додамо вчергове, що, незважаючи на таку завзятість підприємців, чиновників і окремих депутатів міськради, рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті  напевно буде "розбите" в суді.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ