Підтримати нас

Херсонщина. В задушливих обіймах “звільнення”. ФОТО

Vgoru
Автор статті
09 червня 2022 17:13
844
Поширити:

Херсонщина - чи не найбільший центр вирощування та продажу ягід, фруктів, овочів на півдні країни. Торгівля на величезному оптовому ринку Великих Копанів кипіла з ранньої весни до пізньої осені. Втім, вона й взимку не зупинялася, просто асортимент та обсяги закупівель трохи зменшувалися.

Регіон забезпечував продукцією ледь не всю Україну, постачали ягоди, овочі й до країн Європи та Азії. А звідти до нас привозили інші товари, які в області не виготовлялися.

російська федерація відрубала всі ці роками налагоджені зв’язки. А в якості “гумкоридору” відчинила кватирку до анексованого нею ж Криму.

Тож ягоди та овочі на Херсонщині цьогоріч дешеві, як ніколи. Аграрії змушені ледь не задарма віддавати врожай, бо їх “звільнили” від ринків збуту та можливості хоча б компенсувати свої витрати.

Для порівняння. На 8 червня 2022 р. у Херсоні зелені огірки продавали по 5 - 7 гривень за кілограм (якщо перевести вартість на російські рублі, це було б десь 10 - 14 руб), полуниця вартувала 25 - 30 грн (відповідно 50 - 60 р.).

У той же день в центральноєвропейській частині росії свіжі огірки продавали по 100 р. за кг (минулого тижня були вдвічі дорожчі - 220 р.), а полуницю - по 400 р.

А на заміну до Херсонщини везуть на продаж консервовані кримські бички, заморожену курятину - кримську рябу, тамбовські цигарки й днрівську горілку, щоб заповнити ними спорожнілі полиці магазинів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ