Підтримати нас

Генічеськ був столицею шахів

Автор статті
13 серпня 2016 11:01
625
Поширити:

У Генічеську 9 серпня завершились Міжнародний шаховий фестиваль “Азовська хвиля”  пам’яті В. С. Ларіна і Меморіал двічі Героя Радянського Союзу, льотчика-випробувача Амет-Хана Султана.

Цього року ці міжнародні змагання проводились у 28-й раз. Як і попередні два роки, росіяни з відомих причин до українського міста не приїхали, зате було чимало спортсменів з Білорусі. 120 шахістів представляли Київ, Херсон, Генічеськ, Чонгар, Черкаси, Кропивницький, Дніпро, Жовті Води, Голу Пристань, Миколаїв, Запоріжжя, Кривий Ріг, Краматорськ, Мелітополь, Кам’янку, Рогачев, Харків, Одесу, Олешки, Михайлівку, Калуш, Нововоронцовку, Енергодар, Івано-Франківськ, Гомель та інші українські і білоруські міста і села.

Переможцями Меморіалу Амет-Хана Султана стали Юліана Мінаєва з Кривого Рогу (дівчата 2006 р. н. і молодші), Софія Дегтярьова з Харкова (дівчата, старші 2006 р. н.), Ігор Нагорний з Івано-Франківська (юнаки 2006 р. н. і молодші), Дмитро Бондар з Харкова (змішана категорія, старші 2006 р. н.) і команда Харківського району-1 у загальнокомандному заліку.   

У Міжнародному турнірі “Азовська хвиля-2016”  перемогу отримали Костянтин Хоменко з Кам’янки Черкаської області (ветерани), Ганна Трибушна з Херсона (жінки) і Катерина Довжикова з Києва (змішана категорія).

Катерина, до речі, була найтитулованішою шахісткою на змаганнях. Вона – чемпіонка України по рапід/бліц 2016 р., чемпіонка держави по класичній грі 2011 р., призер чемпіонатів Європи серед жінок, срібний призер Інтелектуальних ігор у Китаї, призер багатьох міжнародних і національних турнірів, гросмейстер України. І все це у 28 років!

Після нагородження переможців саме Катерині Довжиковій випала честь приспустити прапор змагань. Хоч і ненадовго (з 1 по 9 серпня), але приморське місто таки приміряло на себе славу столиці шахів.   

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ