Підтримати нас

Громадський бюджет Херсона виходить на фінішну пряму

Автор статті
07 жовтня 2021 05:30
954
Поширити:

Уже незабаром херсонці зможуть обрати найкращі проєкти Громадського бюджету - 2021.

Минулого тижня у Херсонській міській раді відбулося засідання Координаційного комітету з питань Громадського бюджету, на якому затвердили перелік проєктів, що допускаються до голосування та визначили його дату.

Усього херсонці подали 105 проєктів, з них 9  було відхилено остаточно. Згідно з результатами експертного оцінювання, 77 проєктів отримали позитивну оцінку і допускаються до голосування.

Ще 19 отримали негативні висновки, але їх автори мали можливість захистити свою ініціативу на засіданні Координаційного комітету. У результаті більша частина негативно оцінених проєктів отримали змогу взяти участь у голосуванні, усунувши незначні недоліки.

Презентація проєктів

Автори допущених до голосування проєктів матимуть можливість презентувати їх на громадських обговореннях, які відбудуться 7, 8 та 11 жовтня у «Дворику Херсонської міської ради» о 14:00.



Ті, хто не зможе взяти участь у заході, можуть презентувати свій проєкт онлайн, надіславши відеопрезентацію тривалістю до 3 хвилин на адресу kherson.in@gmail.com.

Презентацію буде розміщено на Facebook-сторінці Громадського бюджету Херсона.

Коли і як проходитиме голосування

Голосування розпочнеться 18 жовтня і триватиме до 1 листопада 2021 року (включно).

Проголосувати можна буде як в електронному вигляді, через Е-сервіс “Громадський Проект Херсон”, де вже можна переглянути усі подані проєкти, так і в паперовому вигляді.

Одна особа може проголосувати не більше як за 3 великі та 3 малі проєкти.  Великі - мають набрати мінімум 500 голосів, малі - 300. Оскільки конкуренція велика, чим більше голосів набере проєкт, тим краще.  Переможці визначатимуться за рейтинговою системою, бо загальне фінансування проєктів-переможців обмежене 10 мільйонами гривень.

Проєкти-переможці будуть реалізовані впродовж 2022 року місцевими органами виконавчої влади. 

Тож, херсонці, обирайте проєкти, які вам найбільше припали до душі та обов'язково беріть участь у голосуванні! 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ