Підтримати нас

Головний синоптик: через 20 років зима залишить Україну

Автор статті
06 вересня 2021 12:00
909
Поширити:

Глобальні зміни клімату в останні десятиліття зачіпають без винятку всі континенти та країни. Відчувають ці процеси на собі й українці. Адже в останні 10-15 років спостерігається істотне підвищення середньодобової температури, а осінь і зима стають з кожним роком все м'якшими й теплішими.

А вже через пару десятків років зима може взагалі покинути межі української держави. Такий прогноз дає голова Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Наша держава належить до тих країн, де глобальне потепління досить відчутне - середньорічна температура за останні кілька років збільшилася на 1,6-1,7 градуса за Цельсієм. Крім того, щорічно в середньому на 10-15 днів збільшується теплий літній період, а зимовий скорочується", - заявив Кульбіда в інтерв'ю виданню "Парламент".

За такої ситуації, резюмує головний метеоролог країни, уже років за 20-25 зими в Україні взагалі не буде.

Тим часом найближчими днями метеорологи прогнозують перші нічні заморозки на ґрунті. Це пов'язано з приходом північно-західного антициклону. Вдень зберігатиметься суха і тепла погода, а вночі буде ясно і доволі прохолодно.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ