Підтримати нас

Головне з послання Путіна по Україні

Автор статті
21 квітня 2021 15:50
1,252
Поширити:

Нічого не сказано, тому що все вже зроблено. Путін не заявив про оголошення війни Україні. Путін не заявив про включення Донбасу до складу РФ.

Тому що Путін вже 7 років веде війну в Україні без жодних оголошень. Тому що Путін вже 7 років використовує Донбас як плацдарм для постійного військового тиску на Україну зсередини.

Який план Путіна на Донбасі? Це сценарій Придністров'я.

1. Зеленський може купити мир на Донбасі у Путіна ціною повного припинення вогню. Повне припинення вогню — це Придністровський сценарій. Тобто країна сама добровільно визнає окупацію своєї землі і свою повну нездатність захищатися і боротися. Під приводом «припинення втрат», «щоб ніхто не гинув» керівництво країни забороняє воїнам опір.

2. Потім під приводом, що «люди не повинні страждати від війни», треба відновити вільне сполучення з окупованими територіями, можливість отримувати будь-які українські документи і легалізацію своїх справ.

3. Потім під приводом, що «головне — це, щоб люди добре жили», треба відновити роботу заводів на окупованих територіях і економічні зв’язки, щоб промисловість почала знову працювати за українськими законами, і щоб Україна знову почала утримувати за свій рахунок окупантів.

4. Потім ресурси кидаються на підтримку лояльних до Кремля кандидатів і партій. Необов’язково це повинні бути проросійські проєкти на кшталт ОПЗЖ. Це будь-який проєкт, готовий підтримувати Придністровський сценарій у владі в обмін на гроші, які окупанти отримують з підприємств, що працюють.

А що потім? А потім Кремль буде розривати Україну так само як 29 років розриває Молдову. Де припинення вогню не призвело ні до політичних, ні до економічних реформ, ні до підвищення життєвого рівня, де триває нескінченна боротьба проросійських і проєвропейських партій, і триває нескінченна еміграція за кордон.

Припинення вогню на фронті, про що твердить президент Зеленський — дорівнює капітуляції України.

І скільки Зеленський буде обговорювати припинення вогню як головну мету переговорів з Путіним, стільки Путін буде погрожувати Україні маневрами, наступом, бомбардуваннями, обстрілами. Агресора заохочує слабкість, і він тисне до кінця. Ми поводимося як жертви, яких лякає перспектива довгої багаторічної війни.

Пора визнати очевидне — нас все одно чекає довга багаторічна війна. Свободу і незалежність України забезпечить лише один політичний курс — опір агресору.

І ми не повинні боятися цієї реальності, ми повинні твердо зробити вибір і піти цим шляхом. Це єдиний шлях, який веде до перемоги.

Юрій Бутусов

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ