Підтримати нас

Голова Скадовської ОТГ розповів про поточну ситуацію

Vgoru
Автор статті
26 березня 2022 16:20
2,193
Поширити:

Голова Скадовської ОТГ Олександр Яковлев на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив, як живе громада сьогодні, 26 березня 2022 року.

“На вулиці справжня весна. Час навести лад на прилеглій території. Як би не було інколи важко - треба робити повсякденні справи. Це заспокоює та налаштовує на позитив”, - пише Яковлев..

“Отримати перемогу над сміттям на окремо взятій ділянці - це також крок до загальної перемоги. Наприклад, як це зробили жителі кварталу на території колишнього ПМК-5.

У громаді продовжують працювати усі комунальні служби. Вивозиться сміття, постачається вода, є газ, електрика, зв’язок, Інтернет (з перебоями ). Велика подяка кожному хто сьогодні забезпечує порядок і лад в громаді” - запевнив голова ОТГ.

“Нагадую жителям громади про необхідність сплати комунальних послуг. Бо усі місцеві комунальні послуги надаються до тих пір, поки є чим платити за електроенергію, пальне та заробітну плату. Держава виконує усі свої зобовязання - вчасна виплата пенсій та соцдопомоги, допомога підприємцям та їхнім працівникам, послаблення в податках. На період воєнного стану не нараховується плата за землю, оренда майна, маємо пільги зі сплати єдиного податку, нульовій ЄСВ. Маємо ставитися відповідально і до своїх зобов’язань”, - нагадав Олександр Яковлев..

Також він інформує:

“За адресою Сергіївська, 10 щодня з 9 до 12 години, крім суботи та неділі, працює ЦНАП. Можна вирішити питання щодо призначення соціальних виплат, реєстрація новонароджених та малолітніх громадян України. Зняття з реєстрації померлих осіб. Видача довідок про склад зареєстрованих осіб (за наявності карток реєстрації та будинкових книжок), оскільки реєстр територіальної громади не працює, ці послуги будуть надаватися в «ручному режимі» і тільки за наявності у нас 100% підтверджуючих матеріалів. Щодня з 9 до 12 працює РАГС. Можна отримати свідоцтво про народження, свідоцтво про смерть. За даними нашого пологового будинку, з початку війни народилося близько 30 маленьких громадян України. Працюють лікарня та поліклініка.

Хлібокомбінат продовжує випікати та продавати смачний хліб. Весь цей час значну допомогу в роботі хлібокомбінату надає інститут рису, який забезпечує комбінат борошном по стабільній ціні. Завдяки цьому вдалося не підвищувати вартість хліба. Сьогодні усі складові собівартості хліба змінюються, і тому важко сказати, як довго хлібокомбінат зможе не підвищувати ціну на хліб.

Окрема подяка кожному підприємцю та фермеру, хто продовжує працювати та продавати свої товари. Люди отримують пенсії, купують продукти, сплачують комунальні платежі. Це дає рух економіці громади. Звісно, дехто може бути незадоволений зростанням цін, але треба дивитися правді в очі та розуміти нові реалії. Дефіцит пального, небезпечна логістика, ускладнені умови закупівель змушують підприємців переглядати ціни. Але хочу нагадати про соціальну відповідальність, і не робити необґрунтованого підвищення цін.

Майже весь тиждень працювали в обмеженому режимі банки. На жаль, подальшу роботу спрогнозувати важко, оскільки надходження готівки до банку зменшилися в рази.

В громаді продовжує роботу громадський патруль. Нагадую про неухильне дотримання комендантської години. З 22 години до 6 години ранку необхідно залишатися вдома.

До міста прибувають люди з інших міст України. Вони можуть стати на облік як внутрішньопереміщені особи в управлінні соціального захисту в робочі дні за адресою м. Скадовськ, вул. Маріїнська, 78. Також по можливості таким громадянам буде надаватися інша допомога. Центр соціальних послуг працює щодня з 9 до 14 години.

Містом ширяться чутки, що я захворів та склав повноваження. Дійсно, я мав невеликий лікарняний на 3 дні з 19 по 21 березня. З 22 березня я продовжую виконувати обов’язки міського голови, усі заступники та секретарі на місці, виконком працює в дистанційному режимі.
Бажаю усім здоров’я та великої Божої ласки. Бережіть себе та близьких”.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ