Підтримати нас

Генерал Марченко розповів про можливу модель відвоювання Херсонщини

Vgoru
Автор статті
24 травня 2022 11:04
3,356
Поширити:

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко розповів про те, як, на його думку, слід деокупувати Херсонщину й окремі райони Миколаївщини.

В інтерв'ю виданню Степ.ia офіцер наголосив, що звільнення окупованих територій буде можливим за значної чисельної переваги українських військових.

"Коли вони (армія РФ - прим. ред.) - наступали з коліс, тоді простіше було чинити опір, воювати, а коли вони вже починають обладнувати позиції, це вже називається позиційна оборона. Для того, щоб нам вибити ворога - про це говорять всі книжки, всі історії боїв - треба мати сили й засоби один до трьох. Якщо там зарита рота, нам потрібно туди висувати мінімум батальйон для того, щоб мати хоча б якусь перевагу", - інформує Марченко.

Також він наполягає, що ЗСУ дотримується правил - не завдавати шкоди мирному українському населенню.

“Якщо в перші дні війни вони виходили на дороги й ми їх успішно там лупили, вони потім зрозуміли - заходять в село, все, в село ми не стріляємо, тому що там наші люди. Був навіть такий випадок: голова ОТГ подзвонив, сказав:"Все, там людей немає, там купа танків, можете зносити з лиця землі це село". Потім, як виявилося, його просто взяли в полон і змусили зателефонувати. Всіх людей, які сиділи в підвалах, росіяни повиганяли наверх, самі поховалися в підвалах", - стверджує генерал.

Він додає, що для українських військових принципово, якщо навіть в якомусь селі залишилося лише 3-4 родини.

“По такому селу ми не б'ємо. Це ускладнювало наш опір і порядок ведення бойових дій, дуже сильно ускладнювало, але це наші принципи", - резюмував Марченко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ