Підтримати нас

Гала-концерт: “Йшла Коляда” у Херсоні. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
Автор статті
09 січня 2022 10:30
1,814
Поширити:

Перший Херсонський міський фестиваль-конкурс «Йшла Коляда вулицями міста» завершився 8 січня гучним Гала-концертом.

Десятки пастухів, янголів, та інших різдвяних персонажів з 22 територіальних громад області виступили на сцені поряд із головною ялинкою Херсонщини біля кіноконцертного залу “Ювілейний”. 

Попри холодну та вітряну погоду на концерт прийшли сотні глядачів, які підспівували та підтанцьовували артистам.  Особливо радісно зустрічали діток, які дзвінко, виразно та з повною віддачею співали й розповідали колядки та щедрівки. 

Кожен виступ був унікальним. Колядники готувалися до цього дня ще з минулого року і пройшли декілька етапів відбору. 

З 20 грудня 2021 року по 2 січня 2022 року  професійні, аматорські вокальні й театральні колективи та окремі виконавці завантажували на  сторінку “Культура Херсона” у Фейсбук запис виконання колядки, щедрівки або театралізованого вертепного дійства. 

З 2 по 6 січня 2022 року журі оцінювали відеозаписи та обирали фіналістів, яких і запросили на Гала-концерт. 

У фестивалі-конкурсі передбачається нагородження виконавців за І - III місця у двох номінаціях “Колядник року” та “Вертеп року”, а також приз глядацьких симпатій тому учаснику, який відзначиться найбільшою кількістю переглядів на youtube-каналі управління культури Херсонської міської ради. Але хто став переможцями, ще невідомо.

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Андрія Бороменського, Вікторії Грицай Фото Андрія Бороменського, Вікторії Грицай
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ