Підтримати нас

Фото замків і храмів Західної України з повітря

Vgoru
Автор статті
09 березня 2019 08:04
694
Поширити:

Якщо ви планували на вихідні помандрувати українськими замками, ці світлини допоможуть вам визначитися і додадуть інформації про історичні пам'ятки.

Замок у Дубно - бастіонного типу за сучасними італійсько-голандськими зразками. Перебудований на початку 1600-х князями Острозькими з їхнього старого замку XV ст.

Острог і його замок - столиця найвеличнішого українського магнатського роду. Праворуч - перебудовані залишки Мурованої вежі, з якої у 1300-ті роки й почався замок князів Острозьких. Посередині - Богоявленський собор (1400-ті), ліворуч - Кругла або Нова вежа.

Замок у Підгірцях, на захід від Почаєва. Ренесансний палац плюс укріплення бастіонного типу - збудовано у XVII ст на замовлення коронного гетьмана Конєцпольського.

Олеський замок - ще трохи далі до Львова. Його збудував Іван Данилович. Тут на службі у Даниловича перебував Михайло Хмельницький - батько Богдана. Тут же народився майбутній король Польщі Ян Собеський.

Меджибіж - важливий пункт у межиріччі Дністра і Бугу, на Чорному шляху з Криму. Перші давньоруські укріплення з'явилися на місці злиття Буга і Бужка ще в XII ст. Кам'яний замок розбудували литовці з XV ст.

Замок Паланок, посередині Мукачева, започаткований подільськими князями Коріатовичами у XV ст.

Замок у Старому селі на південь від Львова вважається найбільшим на території області. Збудований наприкінці XVI ст князями Острозькими.

Старий замок у Кам'янці-Подільському.

Ужгород. Нинішній замок з бастіонами побудовано у XVII ст італійським родом Другетів. У 1704 році замок взяли селяни з Карпатських гір, обклавши його сотнями возів соломи і погрожуючи пожежею.

Замок у Жовкві - столиці роду Жолкевських. Збудований разом із містом на початку XVI ст. Угорі праворуч - костел святого Лаврентія, де й поховано переможця Наливайка і Москви Станіслава Жолкевського.

Легендарний замок на горі Боні у Крем'янці. Його не зміг узяти штурмом навіть Батий - захисники поливали стіни водою, яка замерзала. Перебудований литовцями.

Фортеця під Збаражем на Тернопільщині - теж Новий замок князів Збаразьких. Старий замок знищили у XVI ст татари. Новий побудовали в іншому місці через 100 років, із палацом посередині і з бастіонами для стрільби уздовж флангу.

Луцький замок, він же замок Любарта. Ще одна пам'ятка часів Великого князівства Литовського. Збудований князем Любартом Гедиміновичем у 1360-х.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ