Підтримати нас

Фірми з орбіти фігуранта справи Гандзюк "занесли" партії Зеленського майже 20 мільйонів

Автор статті
10 грудня 2019 12:25
823
Поширити:

У третьому кварталі 2019-го партію “Слуга народу” фінансували компанії, чиї печатки знайшли в квартирі Олега Семенова, - радника голови Херсонської облради Владислава Мангера. Мангер - фігурант у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться у сюжеті Дарини Твердохліб, Мар’яни Сич, Анастасії Усенко і Ксенії Омельченко для телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

В офіційному списку донорів “Слуги Народу” за третій квартал 2019 року - 12 фізосіб та три десятки фірм. За липень, серпень і вересень вони задонатили партії  майже 100 мільйонів гривень.

Майже 20 мільйонів гривень політсилі дісталося від шести компаній - ТОВ “Агро Ленд”, ТОВ "Веб-Ротор", ТОВ “Леонол”, ТОВ "Саквояж-ЮТ", ТОВ "Артінвестбуд" та ТОВ “ФГ “Екопівдень”.

Фірми мають адреси реєстрацій в різних частинах країни, але їхні печатки та чекові книжки правоохоронці влітку знайшли в одній з херсонських квартир, коли прийшли з обшуком. Ця квартира належить Олегу Семенову - раднику Мангера.

Сам Олег Семенов, в квартирі якого знайшли документи фірм, що перераховували гроші “Слузі Народу”, на зв’язок із журналістами так і не вийшов. А Владислав Мангер заявив - стосунку до “фінансових справ” свого радника він не має: “Він в мене радник на громадських засадах. А стосовно його бізнесу та фінансових справ я взагалі не опікуюсь”.

Журналісти також з’ясували, що більшість фірм, які фінансували партію “Слуга Народа”, мають ознаки фіктивності, а їхні власники - кухарі та вантажники.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ