Підтримати нас

Фірма, зареєстрована у житловому будинку, буде поставляти приймальні котушки для “УЗ”

Автор статті
17 жовтня 2019 05:33
871
Поширити:

“Південно-Західна залізниця” провела тендер на придбання приймальної котушки пристроїв локомотивної сигналізації очікуваною вартістю 1,5 млн. грн.

Згідно з тендерною документацією предметом торгів стало два види приймальних котушок:
– типу ПТ – 65 шт.;
– типу ПЕ – 30 шт.

Приймальна котушка являється частиною автоматичної локомотивної сигналізації, яка відповідає за передачу показників сигналу світлофору в кабіну локомотива.

У тендері брало участь дві фірми: ТОВ “Трансбау плюс” та ТОВ “Апікс.”.

Обидвоє пропонували майже однакові ціни та подавали тендерну документацію з різницею у півтори години. Але найголовніше те, що пропонована продукція обох вироблена одним з учасників – ТОВ “Трансбау плюс”, на його користь і була мінімальна перевага в вартості.

ТОВ “Апікс.” не мало наміру вигравати тендер, адже половини з необхідних документів для участі в закупівлі фірма не надала. У тендерній документації відсутні: банківська гарантія, довідка про аналогічний договір, копії паспортів якості та інше.

Таким чином тендер було формально розіграно між виробником і його дилером.

Виробник та постачальник приймальних котушок ТОВ “Трансбау плюс” прописаний у житловому будинку в місті Дніпро по вулиці Моніторній, що одразу породжує запитання про умови виробництва обладнання, яке відповідає за безпеку руху залізничного транспорту.

“Трансбау плюс” має спільний номер телефону з ТОВ “НВП “Екосинтез” та ТОВ “Агро-Еталон+” бенефіціаром якого являється Салай Євген Володимирович, що проживає в одному будинку зі Смоленською Ріммою Львівною, яка у свою чергу являється бенефіціаром ПАТ “Металургтрансремонт”. Від даної фірми в тендерній документації “Трансбау плюс” є лист про підтвердження виконання договору на постачання аналогічної продукції.

Тобто, з огляду на прямий зв’язок двох фірм, можна зробити висновок, що договір між ними був лише формальністю.

“Трансбау плюс” належить Москвін Олегу Валерійовичу та Баканіну Олександру Германовичу, який являється чоловіком Баканіної Юлії Юріївни – екс-головного ревізора Державної аудиторської служби у Дніпропетровській області.

Хоча фірма і зареєстрована 9 років тому, проте вона виконала лише два державні контракти у минулому році.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ