Підтримати нас

«Фікуса» так і не діждалися!

Автор статті
23 травня 2018 13:00
614
Поширити:

Вже більше року міська влада обласного центру обіцяє налагодили  перевезення пасажирів на лініях тролейбуса № 4 та маршрутного автобуса № 34.

А 26 січня 2018 року транспортне управління транспорту та зв’язку Херсонського міськвиконкому відрапортувало, що завдання виконано: визначений переможець на маршрути № 24, № 34 та № 38 – це фірма «Фікус». Проте нікого навіть не стурбувало, що у фірми-переможниці немає жодної транспортної одиниці. Керувалися єдиним – «великим бажанням» конкурсанта. Тож керівництву «Фікуса» надали один місяць на пошук засобів пересування та стали чекати. Чекали і городяни, які звикли у будь-яку погоду, у темряві, через сніг і дощ, навіть по ожеледиці, вперто долати кілометри.

Втім, ані cкарги за підписами двох сотень людей, ні статті у ЗМІ, ні сюжети на телебаченні не змусили працівників міськвиконкому вирішити транспортну проблему. Бо 26 лютого нові маршрутки так і не вийшли на старі маршрути. Не вийшли вони: в березні, в квітні, в травні...

Вдалося отримати коментар В’ячеслава Нікітенкова, заступника начальника транспортного управління. Виявляється, автобуси вийдуть на маршрут ще не скоро, бо «Фікус» техніку вже зібрав, але поки ще готує її до роботи. Втім, надія є, що от-от вони таки поїдуть по наших ямах та вибоїнах. А ще в управлінні транспорту вважають, що після 19.00 транспорт у місті не потрібен. Тобто, херсонці вже вкладаються спати, тож увечері їм у місті робити немає чого. На уточнююче питання, а чому ж у інших містах… мені відповіли, що там працюють великі заводи, а у нас - ні, там є кому їхати ввечері з роботи…  І ще один сюрприз від пана Нікітенкова. Знову про невигідний тариф – «життя дороге та складне, деталі та пальне дорожчають» – тому в управлінні транспорту разом з перевізниками знову обговорюють ідею підвищити ціни за проїзд.

Час спливає, а ситуація з маршруткою № 34 все не вирішується. «Фікус» кудись зник, конкурс анульований. Після «мозкового штурму» в управлінні народилася і  тепер обговорюється ідея зробити на маршруті чотири рейси вранці та чотири увечері. Автобус виділить КП «Херсонкомунтранс». Проте навіть це -  все ще «у планах».

А поки що жителі Нижньої Забалки плуганяться по вибоїнах та ямах і вдень, і ввечері, і в дощ, і спеку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ