Підтримати нас

Екстрена медицина стає більш «швидкою»

Автор статті
17 грудня 2018 13:05
794
Поширити:

Минулої п’ятниці, 14 грудня,  комунальному закладу «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради передано п’ять нових «швидких допомоги».

З них 1 автомобіль отримано як гуманітарну допомогу в рамках угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки;

2 автомобіля В (РЕUGEOT BOXER) на загальну суму 5055,6 тис. грн. придбано за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету (459,6 тис. грн.);

ще 2 автомобіля типу - А2 (CITROEN JUMPER) придбані за кошти обласного бюджету (3597,0 тис. грн.).

«Швидкі» оснащені новітнім сучасним медичним обладнанням, відповідають національним стандартам України та технічному регламенту Директиви Ради ЕС, що дає гарантію екологічності, технологічної безпеки, надійності та якості. Автомобілі розподілять між пунктами базування (структурними підрозділами центру екстреної медичної допомоги) у районах області.

За офіційною інформацією,  оновлення автопарку служби розпочалося у 2017 році, коли Департамент охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації взяв участь у реалізації Проекту Державного фонду регіонального розвитку «Екстрена медична допомога». В результаті наприкінці минулого року область вже отримала 2 сучасних спеціалізованих санітарних автомобілі CITROЁN JUMPER, загальною вартістю 4 млн. 400 тис.  гривень.

Однак, щоб послуга наблизилася до сучасної, тобто, щоб приїздила на виклик до пацієнта з найвіддаленіших населених пунктів за 15 хвилин, Херсонщині потрібно ще, щонайменше, 16 «швидких».

Херсонщина отримала 5 нових автомобілів екстреної медичної допомоги

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ