Підтримати нас

Експерти прогнозують катастрофічний дефіцит врожаю овочів

Vgoru
Автор статті
13 квітня 2022 17:49
927
Поширити:

На думку експертів в аграному секторі, в поточному році Україна може зіткнутися з проблемою значного дефіциту з врожаями овочевих культур. 

Про це, зокрема, повідомляє менеджер з маркетингу насіння овочевих культур компанії “Сингента” Євген Колінько.

“У будь-якому разі в Україні прогнозується дефіцит овочів. Війна, в даний момент окуповано велику частину саме “овочевих територій”, немає гарантій наявності зрошення, великі проблеми с постачання добрив, палива, запчастин тощо”, - ділиться думками Колінько.

Серед негативних факторів, на думку Колінька - брак кредитування. Також фермери бояться вкладати значні кошти в майбутній урожай під час бойових дій.

“Під тимчасову окупацію потрапили: Херсонщина, частина Запорізької області, військові дії ведуться на Харківщині. Ці регіони давали значну частку врожаю цибулі, моркви, кавунів та томатів відкритого та закритого ґрунту. Якщо недоотримання врожаю моркви в цих регіонах можна компенсувати збільшенням площі в інших, то вирощувати цибулю і помідори в інших областях є більш проблематичним та не зможе компенсувати всі втрати в площі, а також інші області не мають таких природних умов”, - розповів експерт на своєму блозі на ресурсі “Агротаймз”.

“Найбільша проблема - з сівбою цибулі (а за моїми власними спостереженнями скорочення по цибулі в південних областях - понад 50%). Її вже пора посіяти на Херсонщині та до 10 квітня - відсіятися в інших регіонах. На Херсонщині фермери зменшують площі, бо не скрізь дозволяють виїжджати в поле, невідомо, чи працюватимуть насосні станції, неясна перспектива збуту. На окуповані території насіння не постачається з початку війни”, - інформує аграрій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ