Підтримати нас

Екопаті “Хвиля рейву” в Гідропарку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
Автор статті
12 липня 2021 16:23
1,249
Поширити:

У Херсоні 10 липня до дня Дніпра та Всесвітнього дня без пакетів провели екопаті “Хвиля рейву”. Захід відбувся в Гідропарку й почався з водних перегонів на байдарках та сап дошках

А потім відвідувачі паті дізналися про екоальтернативи предметам з пластику, які ми зазвичай беремо на пікнік до річки (одноразові стаканчики, тарілки, пакети тощо):

“Користуючись набутими тут лайфхаками, ви більше не будете залишати небажане сміття після відпочинку!” - запевнили організатори.

Наразі в Україні є велика проблема із забрудненням річок через байдужість деяких людей, які залишають сміття на узбережжях після відпочинку. Керівниця Центру екологічної інформації бібліотеки ім. Гончара та співорганізаторка заходу Юлія Тищенко, вважає, що настав час обходитися без одноразових пластикових пакетів. А замінити їх багаторазовими торбинками, які зараз модно називати “шоперами”, адже за пів року почне діяти закон про обмеження обігу пластикових пакетів. Саме для формування нових звичок серед відпочивальників і був проведений цей захід.

Уже ввечері моделі провели показ з модними екоторбинками, якими можна замінити пластикові пакети. Також учасники паті створювали піщані фігури на березі Дніпра, брали участь в естафеті на байдарках та відпочивали у зоні екопікніку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ