Підтримати нас

Джозеф Байден готується зайняти Білий дім

Автор статті
09 листопада 2020 11:00
749
Поширити:

Попри те, що в США досі не оголосили офіційного переможця на виборах президента, Перехідна консультативна рада вже рекомендувала розпочати процес підготовки передачі влади від чинного президента США Дональда Трампа Джозефу Байдену, який перемагає на виборах президента Сполучених Штатів.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Перехідної ради.

"Ми вітаємо віцепрезидента Джо Байдена і сенаторку Камалу Харріс з їхньою успішною та історичною кампанією за Білий дім. Ми відзначили серйозність, з якою вони підійшли до процесу планування передачі влади. Вони завчасно приступили до планування передачі, сформували дисципліновану команду і забезпечили ресурси для своїх зусиль із передачі влади, зіставних із проблемами, з якими обраний президент Байден зіткнеться 20 січня", - йдеться у тексті.

Як зазначається на сайті Перехідної ради, попри те, що команда Байдена може зіткнутися із правовими суперечками, які потребуватимуть розгляду, результат виборів є достатньо очевидним, щоб уже розпочати перехідний процес.

За даними американських ЗМІ, команда Джозефа Байдена вже займається розподілом ключових державних посад.

"У його розпорядженні ті ж самі важелі, що й в усіх його попередників для вирішення кризових ситуацій, з якими стикається американський народ", – повідомляє The Wall Streen Journal із посиланням на члена Перехідної ради.

При цьому Financial Times зазначає, що через не надто успішні для Демократичної партії результати виборів до Сенату, більшість у якому можуть отримати республіканці, Байдену доведеться призначати на посади помірних кандидатів.

Як підкреслює видання, нині одне з головних питань полягає в тому, чи захоче Байден запропонувати республіканцям місце в уряді на знак поваги до двопартійної системи у країні.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ