Підтримати нас

Дивна справа про любителя консерви «ікра лососева зернова»

Автор статті
19 жовтня 2018 03:27
672
Поширити:

Іноді в реєстрах судових рішень зустрічаються дуже дивні справи. Остання стосується безробітного, не одруженого, маючого повну вищу освіту новокаховчаніна Максима Д. Чотири роки купа людей була задіяна в тому, щоб вирішити - за який же злочин, та як його покарати.

Правоохоронці завели цю кримінальну справу ще 04.10.2014-го. Чоловіка звинувачували в тяжких правопорушеннях -  незаконному виробництві, виготовленні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або із залученням неповнолітнього; в організації та утриманні наркопритону; в зловживанні наркотиками. Санкції статей передбачають позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.

Але поки міліція збирала докази його вини, новокаховчанін попався на крадіжці в місцевому магазині АТБ: намагався 9 листопада 2014 року викрасти дві банки ікри «Лососева зернова» вагою 130 гр. кожна, загальною вартістю 136,65 грн, але був затриманий охороною супермаркету.

Крім того, коли перевірили записи відеоспостереження, з’ясували, що «хлопець» крав ікру не перший раз. Камери зафіксували, що він брав з полиці та ховав консерви ще й  5 листопада (виніс  три банки «зернистої»), й 6-го (теж три), й тільки на третій раз його помітили.

Максим зізнався, що раніше вкрадену ікру вже з’їв, та пообіцяв компенсувати магазину вартість тих банок. Його відпустили.

Проте до його справи щодо наркоторгівлі додалися нові статті звинувачування - про крадіжки. А незабаром, 17 листопада, правоохоронці прийшли до нього до дому з санкціонованим обшуком, та серед їжі на кухні знайшли 47,71 г засушеної коноплі.

Коли матеріали кримінального провадження потрапила на розгляд суду, Максим категорично заперечував свою вину  й справа, судячи з усього, «затріщала».

В результаті прокуратура та підсудний підписали угоду про визнання вини, але тільки після того, як з новокаховчаніна «зняли тяжкі наркоманські статті», - звинувачення перекваліфікували, залишилися тільки статті про крадіжки ікри та придбання, зберігання канабісу без мети збуту.

Отже, 12 жовтня 2018 року справа дійшла до «логічного кінця»: суддя Новокаховського міського суду Наталія Матвєєва  винесла вирок, та назначила покарання  - рік позбавлення волі, але з відстрочкою покарання, з іспитовим строком теж на рік.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ